Plakao u finalu Lige prvaka, pao na samo dno i ostao bez kluba, a sada se vratio jači nego ikad

Karius potpisao za Newcastle

Plakao u finalu Lige prvaka, pao na samo dno i ostao bez kluba, a sada se vratio jači nego ikad

Endin Čaušević

Loris Karius konačno se vraća na scenu jer će karijeru nastaviti u dresu Newcastlea.

Ovaj 29-godišnji golman se našao u centru pažnje kada ga je na ljeto 2016. godine Liverpool doveo iz Mainza, a Karius je tada imao i ulogu prvog golmana kluba s Anfielda.

Međutim, zbog nekoliko nevjerovatnih grešaka Jurgen Klopp je odlučio da potraži novog golmana, a Karius je nakon debakla u finalu Lige prvaka 2018. godine protiv Real Madrida otišao na posudbu u Bešiktaš.

No, Karius se nije baš najbolje proveo ni u turskom klubu. U Bešiktašu je bio dvije sezone na posudbi, ali je to bilo za zaborav i većinu mečeva turskog kluba posmatrao je s tribina.

Proteklu sezonu je proveo u Union Berlinu koji nije htio da ga zadrži, te se Karius vratio u Liverpool. No, u Redsima je bio tek do kraja juna jer mu je istekao ugovor i postao je slobodan igrač.

Karius was distraught after his errors cost Liverpool in the 2018 Champions League final

Oglasi

Tokom ljeta nije imao ponuda i čak se špekulisalo da bi Karius mogao da završi svoju karijeru jer ga niko nije želio dovesti.

Međutim, prije nekoliko dana mnogi su se iznenadili kada se pojavila vijest da se Karius vraća u Englesku i da je potpisao za Newcastle gdje će imati ulogu rezervnog golmana.

Nick Pope je prvi golman u Newcastleu, a Karius je došao kako bi preuzeo ulogu rezerve nakon što je Karl Darlow zadobio povredu i očekuje ga duga pauza. Karius će potpisati vjerovatno do kraja sezone i čekati strpljivo svoju šansu na St. James Parku.

Karius neko vrijeme uopšte nije bio toliko u javnosti i malo se o njemu pričalo, ali je jasno da on i pored svega uživa u životu.

Handsome Loris Karius cuts a different figure today from his days at Anfield

Oglasi

To najbolje pokazuje njegov Instagram profil gdje je itekako aktivan. Karius uživa maksimalno u životu i nije dozvolio da ga činjenica da je bez kluba obeshrabri.

boasting movie star looks, Karius is a ringer for Chris Hemsworth's Thor

Također, nakon objave da stiže u Newcastle ženski dio publike engleskog kluba se itekako obradovao jer Karius važi za jednog od najzgodnijih sportista na svijetu.

However, Karius always makes time to work out

Mnogi ga čak porede sa poznatim glumcem Chrisom Hemsworthom, odnosno Thorom čiju ulogu tumači upravo australski glumac. Karius će očito biti magnet i za bolju posjetu žena na St. James Parku koje su oduševljenje njegovim izgledom.

Karius shows off his incredible physique on a trip to Greece

I pored toga što nije previše bio na terenu proteklih sezona Karius je radio na tome da ostane u formi, te je čini se u najboljoj fizičkoj formi u svom životu, a fotografije iz teretane to najbolje pokazuju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Today, Karius looks more like a bodybuilder than footballer

Karius loves sharing his workouts on social media

Top Komentari

Klicko
Pravi Arijevac.Hitler je volio ovakve
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti