Jedna greška mu je uništila život, ali sada ima veliku šansu u najbogatijem timu svijeta
Foto - EPA

Završena je noćna mora Lorisa Kariusa

Jedna greška mu je uništila život, ali sada ima veliku šansu u najbogatijem timu svijeta

Midhat Šljivak

Njemački golman Loris Karius (29) konačno je našao novi klub.

Čovjek kojem je greška u finalu Lige prvaka 2018. godine u duelu Liverpoola i Real Madrida, potpuno uništila karijeru, vraća se u engleski fudbal.

Karius je dogovorio saradnju s Newcastleom. Na St. James Park stiže kao slobodan igrač i zamijenit će Karla Darlowa koji je zbog povrede van terena.

Ovaj 29-godišnji čuvar mreže će potpisati kratkoročni ugovor s najbogatijim timom svijeta, a detalji još nisu poznati.

Ovo će sasvim sigurno Kariusu biti dobra prilika da se vrati u život nakon nekoliko godina u kojima je doživio dosta toga. Bit će rezerva Nicku Popeu i čekat će svoju šansu.

Njemački golman nekada je bio 'jedinica' Liverpoola, ali finale Lige prvaka 2018. godine u Kijevu promijenilo je njegov život i više ništa nije bilo isto u njegovoj karijeri.

Oglasi

Pogriješio je tada Karius i poklonio je gol Karimu Benzemi, zatim je loše reagovao i nakon šuta Garetha Balea i njega su navijači Liverpoola proglasili glavnim krivcem za poraz.

Nakon velikog pritiska klub ga je poslao na posudbu u Bešiktaš. Tamo je također imao određenih problema, da bi prošlu sezonu bio na posudbi u Union Berlinu, gdje se nije naigrao.

Ugovor s Redsima istekao mu je ovog ljeta. Nije bolo previše interesa za njegove usluge, ali je kao slobodan igrač na kraju ipak uspio da dođe do potpisa za Newcastle.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CcGGVpRMYV6/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Premier league:

Loris Karius je najbolje dane karijere proveo u Mainzu. Prošao je omladinske kategorije ovog kluba, a 96 puta je branio za prvi tim i to mu je donijelo transfer u Liverpool.

Za velikana s Anfielda odigrao je 67 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi