Preminuo legendarni njemački fudbaler
Copyright: xMichaelxGottschalkx

U 85. godini života

Preminuo legendarni njemački fudbaler

Haris Zilić

Tužna vijest stiže iz Italije ovog utorka. Preminuo je legendarni njemački fudbaler Karl Karl-Heinz Schnellinger nakon kraće bolesti.

Riječ je o jednom od najtrofejnijih fudbalera u historiji njemačkog fudbala, preminuo je u 85. godini života.

Aktivno je igrao od 1958. do 1975. godine, a tokom tog perioda je promijenio pet klubova. Karijeru je počeo u Kolnu, zatim nastavio u Italiji.

Na Apeninima je igrao za Mantovu, Romu, Milan, a onda se vratio u Njemačku gdje je potpiao za Borussiu Berlin. Za velikana Milan je igrao čak devet sezona.

Također je bio reprezentativac Zapadne Njemačke s kojom je osvojio titulu viceprvaka svijeta 1966. godine.

U karijeri ja kao igrač osvojio i dvije Lige prvaka sa Mlianom.

Oglasi

Jako je bio vezan sa Milan, kao sam klub i grad, a upravo je i preminuo u Milanu i bolnici San Rafael dakle su jutros stigle tužne vijesti.

U karijeri je bio prvak Njemačke, prvak Italije, osvojio je četiri Kupa Italije, dva puta je osvajao Kup pobjendika Kupova, bio je fudbaler godine u Njemačkoj 1962. godine, a na Svjetskom prvenstvu je osvajao drugo i treće mejsto sa reprezentacijom Zapadne Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U više navrata bio je kandidat za Zlatnu loptu, osvajao je također Intertoto kup, a sa Milanom je osvojio i svjetsko klupsko prvenstvo.

Bio je veoma cijenjen među svojim saigračima, trenerima, kolegama, a mnogi ga svrsatavju i među najbolje fudbalere Evrope šezdesetih godina prošlog vijeka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi