Za dlaku izbjegnut skandal: Zvijezda Rome i sudija u klinču, nogometaši spriječili tuču

Kakav kraj utakmice

Za dlaku izbjegnut skandal: Zvijezda Rome i sudija u klinču, nogometaši spriječili tuču

Esmer Oštraković

Nogometaši Rome poraženi su na domaćem terenu od Napolija, a konačan rezultat bio je 0:1 za gostujuću ekipu koja je tako zadržala lidersku poziciju.

Roma se borila tokom cijelog susreta, ali nisu uspjeli da ostanu neporaženi, a na kraju su krivca tražili u sudiji ove utakmice.

Naime, nisu u Romi bili zadovoljni odlukama koje je donosnio glavni arbitar ovog susreta Massimiliano Irrati, a nisu se to bojali ni pokazati.

Sve je krenulo od 39. minute kada je dosuđen jedanaesterac za Napoli. Nakon nešto dužeg pregleda penal je poništen, ali nije se na tome završilo.

Burno su na sve to reagovali igrači Rome, a Mourinho je urlao pored klupe i tražio žuti karton za simuliranje igrača Napolija. Želja mu se nije ispunila.

Ipak žuti karton je u drugom poluvremenu zbog slične situacije i velikih protesta pokazan upravo treneru Rome, Joseu Mourinhu.

Pobjednički gol za Napoli postigao je Osimhen u 81. minuti, ali su u Romi očito smatrali da je napravio faul dok se borio za loptu sa igračem Rome.

Na kraju sve frustracije Rick Karsdorp iskalio je na sudiji nakon utakmice. Zbog velikih protesta Irrati mu je pokazao direktan crveni karton, ali tu nije bio kraj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Unio se Karsdorp Irratiju u lice, te se činilo da želi da se potuče sa njim, srećom brzo su reagovali ostali igrači Rome.

Niti Irrati nije ostao miran, te je nakon toga on krenuo prema nogometašu Rome, ali sve se srećom završilo na crvenom kartonu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1658818016
Takvi su svi kad murinjo trenira
1 0
K79
kako se murino kulturno isfura :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi