Kartonijada u Las Palmasu, Valencia zaustavljena

La Liga

Kartonijada u Las Palmasu, Valencia zaustavljena

E. Škorić, foto: EPA

U susretu 20. kola španske La Lige Las Palmas je ugostio Valenciju, koju je pobijedio s 2:1 uz veliki broj kartona.

Duel Las Palmasa i Valencije donio je dosta uzbuđenja, ali glavna uloga pripala je sudiji Munueri Monteru, koji je pokazao čak 11 žutih kartona i dva crvena kartona, oba za goste, prvo Gabrielu u 52., a potom i Vezu u 87.

Inače, gosti su prvi poveli golom Mine u petoj minuti, da bi Viera u 20. nakon sjajne akcije domaćinu donio izjednačenje.

Gabriel je u 52. minuti napravio penal i dobio crveni karton, a Calleri bio precizan za pobjedu Las Palmasa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo je bila jako važna pobjeda za Las Palmas koji je sada 19. sa 14 bodova, ali ima ambiciju da ostane u ligi, dok je Valencia ostala trećeplasirana s 40 bodova. Podsjećamo da vodeća Barcelona ima 11 bodova više.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi