Velika pobjeda Seville u Madridu, Valencia preokretom savladala Alaves
Prvi mečevi četvrtfinala Kupa Kralja donijeli su nam dvije fantastične utakmice

Prvi mečevi četvrtfinala Kupa Kralja

Velika pobjeda Seville u Madridu, Valencia preokretom savladala Alaves

E. Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Seville večeras su ostvarili veliku pobjedu na gostovanju protiv Atletico Madrida (2:1) u prvom meču četvrtfinala Kupa Kralja, dok je Valencia istim rezultatom savladala Alaves.

Derbi između Atletica i Seville nije nam mnogoo ponudio u prvih 70 minuta meča, no onda je nastala prava drama. Domaći tim je uspio da povede u 73. minuti kada je mrežu gostiju zatresao sjajni Diego Costa.

No, samo sedam minuta kasnije Sevilla je izjednačila autogolom golmana Moye, a u samom finišu ekipa Vincenza Montelle stigla je do potpunog preokreta kada je za konačnih 1:2 pogodio Correa.

Fantastičan meč na Mestalli večeras su odigrali Valencia i Deportivo Alaves, a domaći tim je nakon preokreta pobijedio sa 2:1. Gosti su poveli golom Sobrina u 66. minuti, no Šišmiši su samo za devet minuta preokrenuli rezultat.

Prvo je u 73. minuti na 1:1 izjednačio Guedes, dok je preokret domaćem timu donio Rodrigo devet minuta kasnije što je bio konačan rezultat meča. Mladi bh. napadač Ermedin Demirović poraz svog tima odgledao je s klupe.

Kup Kralja, četvrtfinale:

Atletico Madrid - Sevilla 1:2
Valencia - Alaves 2:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi