Najbahatiji fudbaler svijeta postaje bogatiji nego ikad: Uhvatio je prvi let, kupat će se u novcu
Marokanski fudbaler došao u Istanbul i traži prekid ugovora (Foto: Instagram)

Ziyech u Arabiji

Najbahatiji fudbaler svijeta postaje bogatiji nego ikad: Uhvatio je prvi let, kupat će se u novcu

Midhat Šljivak

Hakim Ziyech jedan je od najkontroverznijih fudbalera današnjice. Ipak, i kao takav dobija ogromne ugovore gdje god da igra, a ponuda koju je dobio iz Saudijske Arabije riješit će mu sve probleme u ostatku života.

Hakim Ziyech po svemu sudeći napušta Galatasaray. Nakon samo nekoliko mjeseci u klubu došlo je vrijeme za rastanak, a Marokanac je doputovao u Istanbul samo kako bi zatražio od kluba da ga pusti u Saudijsku Arabiju.

Ponuda koju je dobio je nestvarna. Ekipa Al-Shabab mu je ponudila ugovor na dvije i po godine i 37.5 miliona eura neto u tom periodu bez uključenih bonusa.

Takvu ponudu Marokanac, koji važi za izuzetno bahatu osobu, jednostavno ne može odbiti. Hitno je stigao u Istanbul i ima samo jedan cilj - odlazak iz Galate.

Ziyech je trenutno pod ugovorom s londonskim Chelseajem. U Galatu je stigao ka posuđen igrač do kraja sezone nakon čega će biti slobodan igrač.

Oglasi

Ipak, on želi već danas otići. Ogromna ponuda je na stolu, vrijeme polako ističe i marokanski ofanzivac je ispao i pošten prema svom klubu jer im je dao dovoljno vremena da pronađu zamjenu do 9. februara, kada je kraj prijelaznog roka u Turskoj.

Ove sezone 30-godišnji ofanzivac nije blistao u dresu turskog prvaka. Imao je nekoliko dobrih utakmica i učinak mu je četiri pogotka i dvije asistencije u 14 nastupa.

Navijači, ali i stručni štab Galatasaraya tražili su više. Nisu to dobili, pa neće biti nikakvo čudo ako ga lagano puste da ode u Saudijsku Arabiju i raskinu ugovor o posudbi.

Ako se to desi sve će biti gotovo već u narednim satima i Ziyech će put Saudijske Arabije i postat će još jedna u nizu zvijezda koje su stigle u ovaj klub.

Prije nekoliko dana Al-Shabab je angaživao hrvatsku legendu Ivana Rakitića, a u klubu su još poznati Belgijanac Ynnick Carrasco, brazilski Iago Santos i Carlos Junior, Kolumbijac Gustavo Cuellar, te još jedan Marokanac Romain Saiss.

Hakim Ziyech je prije Galatasaraya i Chelseaja nastupao za Ajax, Twente i Heerenveen u kojem je počeo karijeru.

Top Komentari

plemic
yeben igrač, u svakoj četvrtoj utakmici da gol.
0 0
muratbey
Po cemu je najbahatiji? Po kojem osnovu je bahatiji od npr. Viniciusa?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi