Gotovo je - Ivan Rakitić potpisao, u utorak će mu Sevilla prirediti oproštaj

Odlazi u Saudijsku Arabiju

Gotovo je - Ivan Rakitić potpisao, u utorak će mu Sevilla prirediti oproštaj · Zvanično

Edmir Škorić

Iskusni hrvatski fudbaler Ivan Rakitić karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji, dok će mu Sevilla odati počast u utorak.

Prijelazni rok u Saudjskoj Arabiji traje do kraja dana, a očekivano, prema ranijim najavama, Rakitić je potpisao za Al-Shabab.

U protekloj polusezoni nije blistao u dresu Seville, ali odlazi iz Andaluzije kao jedna od legendi. Osvojio je dvije Evropske lige, u dva mandata 2014. i 2023. godine.

Klub će odati počast hrvatskom fudbaleru u predsoblju Ramon Sanchez Pizjuana prije nego što ode u Arabiju. Rakitić odlazi u Al Shabab kako bi zamijenio još jednog bivšeg igrača Seville Evera Banegu.

Rakitić ima 35 godina i svjestan je da kod novog trenera Quique Sanchez Floresa ne bi imao bitnu ulogu u narednoj sezoni, pa je odlučio da prihvati bogatu ponudu sa Bliskog istoka.

Oglasi

[related]https://twitter.com/ivanrakitic/status/1752298713358234108[/related]

Od dolaska Quiquea, Rakitić je bio zamjena u nekoliko utakmica, čak nije odigrao niti jednu minutu u porazu od Girone, dok ga protiv Osasune uopšte nije bilo u kombinacijama. Kod prethodna dva Sevillina trenera, Joséa Luisa Mendilibara i Diega Alonsa, redovno je bio prisutan u postavama kao starter.

Rakitić se vratio u Sevillu 2020., nakon što je proveo šest sezona u Barceloni. Ovo je bila njegova osma sezona u Andaluziji.

"Sevilla FC želi zahvaliti Ivanu Rakitiću, jednom od najvažnijih igrača u svojoj historiji, za sav njegov trud i predanost tokom godina, te mu želi što veći uspjeh u budućnosti", poručili su iz Seville koji su danas potvrdili rastanak sa iskusnim veznjakom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rakitićev odlazak nagovještava novu seriju odlazaka fudbalera iz Evrope u Saudijsku Arabiju, s tim da se oni veliki transferi očekuju tek na ljeto, budući da će se već u ponoć okončati zimski prijelazni rok u ovoj bogatoj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi