Kasimpasa bolja od Osmanlispora, asistencija Vršajevića

Buyuk junak domaće ekipe

Kasimpasa bolja od Osmanlispora, asistencija Vršajevića

E. Čaušević

Fudbaleri Kasimpase savladali su danas na domaćem terenu Osmanlispor sa 3:2 u meču 25. kola turske Superlige.

Kasimpasa je sjajno otvorila današnji meč jer su domaći do prednosti stigli već u prvoj minuti utakmice kada je Buyuk pogodio na asisitenciju Sahina. Ipak, samo desetak minuta trebalo je gostima da poravnaju na 1:1. Vršajević je upisao asistenciju, a Webo je zatresao mrežu Kasimpase.

Dvije minute kasnije gosti su stigli do potpunog preokreta kada je svoj drugi gol na utakmici postigao Webo. Činilo se da će Osmanlispor upisati nova tri boda, ali fudbaleri Kasimpase se nisu predavali.

U finišu prvog poluvremena na scenu su stupili ponovo Sahin i Buyuk koji je drugim golom na utakmici izjednačio na 2:2. Sredinom drugog dijela hat-trickom Buyuk je preokrenuo na 3:2 što se ispostavilo kao konačan rezultat ove utakmice.

Bh. reprezentativac Avdija Vršajević odigrao je svih 90 minuta u porazu svoje ekipe, te je upisao jednu asistenciju. Kasimpasa je na sedmom mjestu sa 35 bodova, dok je Osmanlispor na 11. mjestu sa četiri boda manje.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi