Haris Hajradinović junak Kasimpaše - Navijači ovog kluba slave njegovo ime

Nova asistencija za pobjedu sezone

Haris Hajradinović junak Kasimpaše - Navijači ovog kluba slave njegovo ime

Eldar Ganibegović

Haris Hajradinović još jednom je pokazao koliko je bitan član ekipe Kasimpaše. Danas je bio junak vjerovatno najvažnije pobjede u sezoni.

U okviru 35. kola turske Super lige Kasimpaša je na svom stadionu dočekao Istanbulspor i slavio rezultatom 1:0.

Imao je domaći tim inicijativu tokom prvog poluvremena, da bi ona bila krunisana u drugom, tačnije u 58. minuti.

Haris Hajradinović upisao je novu asistenciju, a gol vrijedan tri boda postiže Yasin Ozcan. Sjajno se namjestio na šut i pogodio mrežu gostujućeg tima.

Danas je Hajradinović igrao do 78. minute kada ga je zamijenio Kara. Daniela Graovca već dugo nema u protokolu zbog povrede. Kod gostiju je treći vezani meč na klupi presjedio još jedan bh. fudbaler, Adi Mehremić.

Oglasi

Ovom pobjedom Kasimpaša je vrlo vjerovatno tim koji je izborio ostanak. Matematički ne, ali teško da mogu prosuti devet bodova prednosti u odnosu na Giresunspor koji je s 31 bodom prvi u zoni ispadanja. 

Jasno, velike zasluge za to idu i Hajradinoviću. Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine je ove sezone upisao ukupno 31 nastup u Super ligi uz dva pogotka i dvije asistencije.

Podsjetimo, prvu je upisao u prethodnom kolu u gostujućoj pobjedi protiv Sivasspora. 

Süper Lig, 35. kolo:

Kasimpasa - Istanbulspor 1:0 (Ozcan 58')

Top Komentari

kenny
Ja asistencije boze me sacuvaj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi