Asistenciju sezone Harisa Hajradinovića pretvorio je u epski promašaj

Nevjerovatno

Asistenciju sezone Harisa Hajradinovića pretvorio je u epski promašaj

E. Škorić

Hatayspor i Kasimpaša odmjerili su snage danas u meču 23. kola turske Super lige, a domaćin je slavio sa 1:0.

Sa turskih stadiona uglavnom svakog vikenda dolaze neke interesantne situacije. Ili su to neredi navijača ili obračuni među igračima, neke vrhunske majstorije ili spektakularni golovi, a sada smo dobili i nestvaran promašaj.

U 35. minuti gosti su imali napad, bh. reprezentativac Haris Hajradnović je fantastičnom loptom doveo svog saigrača do zicer situaxcije, ali je Fall na kraju promašio nemoguće.

Fall je izašao sam pred golmana, obišao ga, a onda umjesto u prazan gol, loptu poslao pokraj desne stative. Bio je to šok i za napadača gostiju i za sve njegove saigrače i navijače Kasimpaše.

Na kraju krajeva, mogla je to biti jedna od najboljih asistencija u karijeri za Hajradinovića i sasvim sigurno asistencija sezone u Turskoj, ali Fall je sve upropastio.

I kako to na kraju obično biva, stigla je kazna. Čak u 97. minuti Hatay dolazi do gola, a strijelac je bio Atsu.

Hatayspor je sa 23 boda izašao iz opasne zone, a Kasimpaša sa 22 nalazi se u "crvenom". Zauzima tek 16. mjesto i nalazi se u lošoj formi i ako se ubrzo nešto ne promijeni, Hajradinović i društvo moglči bi da ispadnu iz lige.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Dodajmo još da je Hajradinović odigrao cijeli meč za goste, kojima slijedi domaći duel sa Antalaysporom, još jednim od kandidata za ispadanje, mada je ove sezone konkurencija zaista velika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije