Hajradinović i Graovac preživjeli strahotu u Turskoj, Vranješa sudbina odvela daleko od svega
Na svu sreću, bh. fudbaleri nisu osjetili teže posljedice katastrofe koja je zadesila Tursku.

Bivši igrači Željezničara bili na licu mjesta

Hajradinović i Graovac preživjeli strahotu u Turskoj, Vranješa sudbina odvela daleko od svega

Eldar Ganibegović

Katastrofalan zemljotres pogodio je jugoistok Turske i sjever Sirije u noći koja je za nama. Jačina zemljotresa po Richteru je bila 7,8, te broj mrtvih i povrijeđenih konstantno raste.

Mnogi bh. fudbaleri igraju u Turskoj, no većina ih je u Istanbulu koji nije bio pogođen zemljotresom. Ipak, na licu mjesta našla su se dva naša fudbalera koji su jučer igrali utakmicu u pogođenom području.

Hatayspor iz grada Antakya koji je najviše pogođen zemljotresom, igrao je meč 23. kola turske Super lige protiv Kasimpaše za koji nastupaju Haris Hajradinović i Daniel Graovac.

Kako smo uspjeli saznati, letovi iz ovog grada za Istanbul jučer su bili otkazani, pa je ekspedicija Kasimpaše morala prenoćiti tamo.

Hajradinović i Graovac su doživjeli svu strahotu, no srećom niko nije povrijeđen. Nakon svega, vratili su se bezbjedno u Istanbul.

Bivši bh. reprezentativac Ognjen Vranješ član je Hatayspora, no njega je sudbina sačuvala daleko od svih dešavanja.

Oglasi

Naime, on je van stroja već tri utakmice i trenutno se nalazi u Banjoj Luci gdje radi na oporavku od povrede. 

Vrlo očekivano, u Turskoj su odmah obustavljena sva sportska takmičenja. Potvrdio je to Mehmet Kasapoglu, ministar omladine i sporta.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Sva sportska takmičenja koja se održavaju u našoj zemlji su do daljnjeg obustavljena.

Sve naše jedinice su u pripravnosti pod koordinacijom AFAD-a (Uprava za katastrofe i vanredne situacije, op. a). Još jednom upućujem najbolje želje našoj voljenoj naciji", napsiao je Kasapoglu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi