Hajradinović i društvo napravili kiks u borbi za Evropu
FOTO: Konayspor/Twitter

Poraz na domaćem terenu

Hajradinović i društvo napravili kiks u borbi za Evropu

Haris Zilić

Fudbaleri Kasimpase napravili su kiks u borbi za evropske pozicije. U 32. kolu turske Super lig na svom terenu poraženi su od Konyaspora.

Gosti su slavili rezultatom 2:0, a vodeći pao je u 21. minuti, Ndao je pogodio za slavlje gostiju na asistenciju Ethemija.

Inače, viđena je veoma slaba utakmica, a koliko je loše govori podatak da je gol Konyaspora bio i jedini udarac u iz igre u okvir gola na cijeloj utakmici.

Kasimpasa je imala četiri pkušaja, Koynaspor tri, a gosti su imali sreće i jedini udarac iz igre u okvir gola pretvorili su u pogodak.

Konačnih 2:0 gosti postavljaju u sedmoj minuti sudijske nadokande kada je Guilherme pogodio za 2:0

Ovim trijumfom Konyaspor se odaljio od opasne zone i sada su na 14. pozicji sa 36 osvojenih bodova.

Oglasi

Sa druge strane Kasimapsa je propustila prilikud a preskoči Besiktas i za kratko dođe do četvrte pozicije koja vodi u kvalifkacije za Konferencijsku ligu. Kasimpasa je ostala petoplasirana sa 46 osvojenih bodova.

U domaćem itm u startnoj postavio je bio naš Haris Hajradinović koji je zamijenjen u drugom poluvremenu, tačnije u finišu utakmice u 85. minuti kada je umjesto njega na teren ušao Ngoy.

U narednom kolu Kasimpasa ide u goste Gaziantepu, a Konyaspor će dočekati ekipu Alanyaspora.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Super lig, 32. kolo:

Kasimpasa - Konyaspor 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi