“Kasna renesansa karijere Edina Džeke podsjeća me na moj period u Juventusu"

Bivši napadač priznaje

“Kasna renesansa karijere Edina Džeke podsjeća me na moj period u Juventusu"

Edmir Škorić

Legendarni bivši napadač Intera Roberto Boninsegna smatra da ga je nedavna forma Edina Džeka podsjetila na njegovu "kasnu renesansu karijere".

Govoreći za italijanski radio Anch'io Lo Sport, Boninsegna se osvrnuo na sličnosti između Bosanaca i njega samog kao igrača, a također je pohvalio Interovu sjajnu formu u aktuelnoj sezoni.

Džeko je u Inter došao u 35. godini i na zalasku karijere, a za sitan novac postao je i više nego dobra zamjena za Romelua Lukakua. Iza njega su godine sjajnog igranja u Romi, Manchester Cityju i Wolfsburug, a čini se da Dijamant ima još toga za ponuditi.

“Mislio sam da neće biti tako jaki kao prošle sezone, ali umjesto toga im ide jednako dobro i uveliko zasluge idu i novom treneru. S četiri gola koja su dali Cagliariju samo su potvrdili da su u sjajnoj formi. Ako budu nastavili da igraju na ovoj razini, bit će ih teško zaustaviti", rekao je Boninsegna.

"Nisam iskreno puno vjerovao u Džeku, ali s obzirom na njegove godine, on je jako dobro fizički pripremljen i on i Lautaro su sjajan tandem. Podsjeća me malo na mene kada sam na krjau karijere otišao u Juventus. Kada dođete u tu dob, morate shvaćati trening još ozbiljnije nego prije. Tehnička sposobnost je tu i uvijek će biti, ali izvan terena morate da se počnete više žrtvovati. Možda ste ranije mogli da pravite kompromise, no u tim fazama karijera morate biti potpuno predani", dodao je.

Na pitanje ima li Interov gradski rival šanse da osvoji Scudetot, odgovorio je: "Ibra je i dalje ubitačan, ali ako se Milan u potpunosti bude oslonio na njega, onda nemaju nikakve šanse da budu prvaci".

Po mišljenju Boninsegne, Atalantu ne treba otpisati i sada kada su ispali iz Lige prvaka, mogli bi igrati važnu ulogu u Italiji u borbi za titulu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Boninsegna je ponikao u Interu i samim tim je navijač Nerazzurra, a igrao je između 1976. i 1979. godine za Juventus, da bi karijeru okončao u Veroni. Bio je još član Prata, Potenze, Varesea, Cagliarija te ima 22 nastupa i devet golova za reprezentaciju Italije u periodu od 1967. do 1974. godine.

Što se Džeke tiče, ove sezone je na 16 mečeva u Seriji A postigao osam golova, ali postizao je i važne golove u Ligi prvaka. Dao ih je tri na šest mečeva grupne faze, a današnjim žrijebom odlučeno je da Inter u osmini finala igra protiv Liverpoola.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi