Kasno buđenje Nemanje Bilbije

Digao formu u finišu sezone

Kasno buđenje Nemanje Bilbije

A. Čaušević

S obzirom da je fudbalska sezona u Južnoj Koreji pri samom kraju dizanje forme Nemanje Bilbije se može okarakterisati kao kasno buđenje bivšeg kapitena U21 reprezentativca BiH. 

Iskusni napadač je bio starter na tri vezana duela Gangwona , pri čemu je postigao dva gola uključujući i današnji meč protiv Pohanga koji je okončan rezultatom 2:2.

Lee Hyun-Sik je zabio za 0:1 u finišu prvog poluvremena, Bilbija je udvostručio prednost gostiju u 63. minuti, da bi se domaći vratili preko Iljutcenka te Sim Dong-Woona koji je pogodio duboko u sudijskoj nadoknadi.

Bivši golgeter Borca, Sarajeva i Zrinjskog se našao sam na prvoj stativi i rutinski pogodio glavom. Njegov gol pogledajte na 8:30 video priloga.

Inače, trener Gangwona, Byeong-su Kim, Bilbiji je počeo šansu davati u play-offu K1 lige, dok iskusni golgeter veći dio regularnog dijela prvenstva uopšte nije konkurisao za utakmice.

Bilbija je imao dobru minutažu i u korejskom Kupu, a na tri odigrana susreta protivničku mrežu je zatresao jednom. Računajući sva takmičenja do sada je upisao osam nastupa.

Do kraja sezone Gangwon će odigrati još dva meča, a za očekivati je da 29-godišnji ofanzivac i na tim susretima dobije priliku za igru.

Top Komentari

pjanke_1
*****a od igraca
1 0
andi
Jao pa zar još gurate tog kretena hhahaa,pa nema on forme,on je imao veze dobre politićke,a igrać,ma to nikada nije bio,,doduše MEDIJSKI JE PROPAGIRAN U IGRAĆA ,,ali sa igraćem,niđe veze
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije