Kasno sinoć tragedija potresla španski fudbal: Nesretni tinejdžer je samo htio da se okupa...

Šok i nevjerica u Las Palmasu

Kasno sinoć tragedija potresla španski fudbal: Nesretni tinejdžer je samo htio da se okupa...

Admin Čaušević

UD Las Palmas je kasno sinoć potvrdio smrt Jorga Sancheza Vace, 17-godišnjeg fudbalera koji je igrao za omladinske selekcije kluba s Kanarskih ostrva. 

Sanchez Vaca je u sezoni 2020/21 trebao biti uvršten u prvi tim, ali nažalost taj osjećaj nije dočekao. Odlučio je da se okupa na kupalištu Orellana Canal što je bilo kobno za njegov život.

Kao izuzetno talentovan dječak Sanchez Vaca je stigao u kadetske selekcije Las Palmasa iz lokalnog kluba UD Jandija. Nakon pokazanog znanja našao se i na radaru klubova poput Girone, a sljedeće sezone je trebao igrati u A timu Las Palmasa.

Ovaj mladi i talentovani 17-godišnjak je preminuo u tragičnoj nesreći u mjestu Don Benito gdje mu živi porodica. Zajedno s njim tokom kupanja u kanalu Orellana Canal stradao je i 15-godišnjak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odmah po nesreći stigla je i Hitna pomoć, međutim ljekari nisu mogli učiniti ništa da spase živote dvojice tinejdžera.

"Jedan od najtužnijih dana u historiji našeg kluba, nemamo riječi da opišemo bol kroz koju trenutno prolazimo", saopštili su iz kluba UD Jandija. Od Sanchez Vace se oprostio i Las Palmas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi