Stigao prijedlog LaLigi: Igrajte utakmice na našim ostrvima

Čeka se odgovor...

Stigao prijedlog LaLigi: Igrajte utakmice na našim ostrvima

Jasno je da postoji velika želja u svim evropskim državnim fudbalskim savezima da se sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa nastavi.

Posebno je ona izržena u onim najvećim fudbalskim zemljama s obzirom da bi potpuno otkazivanje sezone značilo i ogromne finansijske gubitke.

Već se raspravlja o različitim scenarijima za nastavak prvenstava, a u Italiji i Engleskoj se još ranije pojavila ideja o "izolovanju" svih klubova na istoj lokaciji i igranju utakmica u istom gradu ili regiji.

Sada je i španskoj LaLigi stigao prijedlog da ostatak šampionata odigra na Kanarskim ostrvima. Riječ je o arhipleagu koji je u sastavu Španije, ali je izolovan od kopnenog dijela države i tako u većoj mjeri izolovan od onoga što se trenutno dešava. Inače, Kanari se nalaze uz zapadnu obalu Afrike.

Prijedlog da se sezona LaLige završi na Kanarskim ostrvima stigao je od Udruge hotelijara sa Kanara (Ashotel). Predsjednik Ashotela Jorge Mirichal je poslao pismo čalnicima Španskom fudbalskom savezu i LaLigi.

"Udaljenost je djelimično zaštitila ostrva od širenja koronavitusa, za raliku od onoga što se nažalost dogodilo na drugim dijelovima španskog teritorija... Raspolaženmo s dovoljno fudbalskih terena, s dozvolom za igranje prve lige, a tako imamo i kapacitete za fizičku pripremu igrala", stoji u pismu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I zaista Kanarski otoci (njih sedam) obiluju kampovima za treninge na kojima mnogi klubovi zbog ugodne klime već godinama obavljaju svoje pripreme. Tu su i stadioni i infrastuktura nekadašnjih prvoligaša Las Palmasa i Tenerifa kao i brojnih drugi manje poznatih klubova.

Sada se čeka odgovor čelnika LaLige i španskog saveza...

Top Komentari

MaDaj
Stave no super ideja!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi