Posao stoljeća: Leicester je prije tačno deset godina napravio najbolji transfer u svojoj historiji

Tada je stigao Vardy

Posao stoljeća: Leicester je prije tačno deset godina napravio najbolji transfer u svojoj historiji

Eldar Ganibegović

Na današnji dan prije deset godina Leicester City ozvaničio je dolazak anonimnog Jamiea Vardyja, tadašnjeg napadača engleskog niželigaša Fleetwood Towna.

Ispostavilo se to kasnije kao najbolji transfer koji je ovaj klub napravio u svojoj historiji. 

Vardy je Leicesteru prvo pomogao da se plasira u englesku Premier ligu, a u sezoni 2015/16. kada je Claudio Ranieri na početku sezone davao izjave s kalkulacijama koliko Lisicama treba bodova da ostanu u ligi, bio najbolji strijelac ekipe (24 gola, drugi strijelac lige) koja je napravila možda i čudo desetljeća osvojivši Premier ligu ispred velikana engleskog fudbala.

Te godine Vardy je proglašen igračem godine u Premier ligi u kojoj je četiri godine kasnije s 23 gola bio najbolji strijelac. S Leicesterom je zaigrao i u Ligi prvaka, a osvojio je još 2021. godine FA Cup i ove godine engleski Supercup. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Reprezentativac Engleske postao je relativno u kasnoj dobi, a unucima će moći pričati da je igrao sa svojom reprezentacijom na Svjetskom i Evropskom prvenstvu, na kojem je Engleska stigla do finala i izgubila na penale od Italije.

Ove sezone, 35-godišnji Vardy, također je jedan od glavnih igrača Leicestera i na 30 odigranih utakmica postigao je 16 golova i dodao dvije asistencije u svim takmičenjima.

Top Komentari

King_Kenny
...nije to nista kakav su posao napravili prodajom panja Maguirea za 90 miliona...e to se zove posao stoljeca,cutuk prodati za 90 miliona,to bas trebas biti maher.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti