Kasumović: Čelik je sinonim ovog grada, ali težak bolesnik

Predstavnici kluba održali sastanak s gradonačelnikom Zenice

Kasumović: Čelik je sinonim ovog grada, ali težak bolesnik

E. Čaušević

Predstavnici NK Čelik danas su održali sastanak s gradonačelnikom Zenice, Fuadom Kasumovićem, nakon što je klub dotakao dno ispadanjem iz Premijer lige.

Čelik ćemo naredne sezone gledati u Prvoj ligi FBiH, a sigurno da navijači u Zenici to nisu mogli očekivati. Pored predstavnika kluba na sastanku su bili i predstavnici navijača, a također je Kasumoviću proslijeđeno i otvoreno pismo igrača Čelika.

Nakon što je sastanak završen održana je press konferencija na kojoj se medijima obradio gradonačelnik Zenice.

"Prije svega morat ću kao gradonačelnik da izrazim svoje negodovanje na odluku Izvršnog odbora NSBiH koji je na zahtjev RS-a prekinuo prvenstvo iako imamo najbolju epidemiološku situaciju u regionu jedino se ovdje neće završiti prvenstvo. Da je to istina pokazuje i sljedeći podatak. Prije mjesec i po kod mene je bio NSBiH vezano za reprezentaciju i ja sam im tada rekao da moje informacije iz Banjaluke koje sam dobio da oni neće dati da se nastavi sezona zato što Borac ide u Evropu, a nisu sigurni da će ići ako se sezona nastavi i evo to se obistinilo. Nažalost, i politike ima u sportu. Kao gradonačelnik ne želim se petljati kao političar u NK Čelik niti bilo šta. Danas su me obišli v. d. predsjednik i predstavnici navijača Čelika. Razgovarali smo o trenutnoj situaciji. Gradska uprava i Grad Zenica ukupno za sport na godišnjem nivou izdvaja dva miliona KM".

"Stanje u Čeliku nije riješeno već godinama. Zadnji investitor koji je bio i tu ima nekih nejasnih stvari, pa je grad preuzeo obavezu da kada se održi Skupština da će Grad preuzeti obavezu da im plate advokatski tim da te neregularnosti istraže i podignu neke prijave. Druga stvar, Grad Zenica je preuzeo bio reprogram, Poreska uprava nam nije javila da je prekinut reprogram s Čelikom i plaćeno je preko 300.000 KM više nego što je trebalo. Mi smo spremni i dalje podržati Čelik. Nažalost, bivša vlast i moj prethodnik je toliko 'volio' Čelik da je jednostavno ni trava se nije mogla dole saditi ili igrati bilo ko da se on ne pita. Ja se apsolutno ne petljam niti želim to jer oni imaju svoje legalne organe. Grad je tu da finansijski pomognem. Ponavljam dva miliona izdvajamo za sport u Zenici i može tu biti dovoljno i za Čelik. Grad je spreman sljedeće. Ne dam niti jednu marku dok sam ja gradonačelnik dok ne dobijemo reviziju. Grad je spreman do 100.000 KM platiti revizorsku kuću koja će ući u Čelik i evidentirati sve na čemu smo. Vidjeli ste da se vade neki ugovori od prije pet ili deset godina jer je dole nesređeno stanje nema dokumenata ni ništa. Meni treba revizorski izvještaj s pečatom i onda ću znati šta grad i koliko treba da pomogne".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čelik je sinonim ovog grada, ali to je težak bolesnik koji se 20 godina bori s tom bolešću. Nije bilo nikakvog izlaza i uvijek su ti milioni koje je napravio neko. I ovo je veoma bitno, koliko znam dugo traju istrage u kantonalnom Tužilaštvu. Molim ih da to povuku jer tu ima svašta i previše kriminala. I ja sam nekada bio predsjednik UO Čelika i tražim da se i taj period istraži. Mora se građanima vratiti ponos, neka završe više tu istragu i kažu ima li kriminala ili nema. Ne može se godinama u ladicama držati predmet i govoriti da ga rade. Pa, završite ga više i završite agoniju s Čelikom da nastavimo normalno da živimo".

"Grad ima dovoljno sredstava i finansirat će, ali na čistim osnovama. Kao gradonačelnik neću imati predstavnika u Čeliku niti ću imati neki utjecaj na njih osim što ću im osigurati dovoljno sredstava za finansiranje, ali samo kad bude čist račun, duga ljubav. Kad budemo imali revizorski izvještaj i analiza jer nemoguće da su ovi potpisivali ugovore da se duguje nekom 500.000, pa nije ovo Real Madrid. Treba se vratiti na normalnu mjeru i to je to".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Zeničani ne bojte se. Velez, Sloboda i Borac su imali isti problem ali bez ispadanja u nizu ligu nisu uspjeli rasteretiti tekuce troskove i pozabaviti se revizijama i dugovima. Proveli su nekoliko godina u nizem rangu pa su se malo oporavili. Vama to tek slijedi. Odlagali ste neminovno koliko ste mogli ali ne moze se sa takvim stanjem igrati PL. Vraticete se vi za w-3 godine stabilniji i jaci
9 2
ryan.giggs
Čim je to SDA izrod, ne može drugačije. Uskoro će izbori...
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti