Katalonija protiv Španije? Ko bi bio uspješniji?

Jako teško pitanje

Katalonija protiv Španije? Ko bi bio uspješniji?

Edmir Škorić

Čak 90 posto ljudi koji su izašli na referendum glasali su za nezavisnost Katalonije.

Sjevernoistočna španska pokrajina trenutno je u centru zbivanja nakon što su tamošnji stanovnici jučer izašli na referendum kako bi se izjasnili o nezavisnosti Katalonije.

Dosta bure izazvao je referendum, a ukoliko bi se Katalonija odvojila od Španije, mnoge stvari bi se u sportu, posebno u nogometu promijenile. 

A kako bi izgledala reprezentacija Katalonije? Naravno, sačinjavali bi je igrači iz Barcelone, ali i jedan Srbijanac. S druge strane, španska reprezentacija bi bila znatno oslabljena ukoliko bi došlo do 'razdvajanja'.

Naravno, Španija bi i dalje imala strašan sastav, uglavnom sastavljen od igrača iz Real Madrida i Atletica. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi