Katalonska mašina razbila Rayo, majstorije Messija i Neymara
Foto: EPA

Pobjeda Barcelone

Katalonska mašina razbila Rayo, majstorije Messija i Neymara

Midhat Šljivak

Fudbaleri Barcelone pregazili su večeras na Nou Campu ekipu Rayo Vallecana (6:0) u susretu 24. kola španske Primere.

Već nakon dvije minute igre Barcelona je povela. Sjajno je pogodio Adriano za prednost katalonskog tima od 1:0. 

Nakon postignutog gola, Barca je i dalje dominirala. Redale su se prilike pred golom gostiju iz predgrađa Madrida, a u 36. minuti desio se najljepši detalj na utamici. Fabregas je proigrao Messija koji fantastičnim lobom pogađa za vodstvo od 2:0 na poluvremenu. 

Messi je u 53. minuti upislio Alexisa Sancheza za novi gol i vodstvo od 3:0, da bi samo tri minute kasnije Barca na fenomenalan način stigla i do četvrtog gola. Iniesta je sjajno pronašao Fabregasa, ovaj je asistirao Pedru, kojem nije bilo teško da pogodi za 4:0.

Iako su primali golove, Rayo je igrao dosta otvoreno. Uspjeli su i oni da u nekoliko navrata ugorze Valdesa, ali nisu imali dobre završnice. Barca je stvarala priliku za prilikom, a u 68. minuti susreta je Alexis uzvratio asistenciju za Messija, koji pogađa po drugi put večeras za uvjerljivih 5:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja utakmice Barcelona je imala još nekoliko dobrih prilika da poveća prednost, a u 89. minuti utakmice fantastičan gol za konačnih 6:0 postavio Neymar.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije