Katanec: Selektor BiH? Haha, ne bih o tome
Foto: EPA

Kandidat FSRS-a za selektora BiH

Katanec: Selektor BiH? Haha, ne bih o tome

Fudbalski savez Republike Srpske je danas predložio osam kandidata za nasljednika Mehmeda Baždarevića, a na toj listi se našlo ime i Srećka Kataneca, jednog od najboljih jugoslavenskih igrača svih vremena. 

Katanec je posljednji angažman imao u reprezentaciji Slovenije, čiju klupu je napustio po završetku kvalifikacija za Mundijal, a za njim trenutno vlada velika pomama i samo je pitanje vremena kada će dobiti nove radne obaveze. 

Sudeći prema tvrdnjama pojedinih slovenačkih novinara, premale su šanse da bi Katanec došao na klupu Bosne i Hercegovine, a nije djelovala optimistično ni njegova kratka izjava za SportSport.ba. 

"Bosna i Hercegovina? Haha, stvarno ne bih ništa komentarisao oko toga", bile su riječi 54-godišnjeg Kataneca, koji je u trenutku dok smo razgovarali bio fokusiran na utakmicu između Maribora i Olimpije. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, Katanec je sa pozicije selektora Slovenije odstupio nakon što se nije uspio plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je reprezentacije Makedonije i UAE, Goricu, grčki Olympiakos... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi