FIFA sprema nove promjene u fudbalu: U Kataru bi TV prijenosi mogli imati poseban dodatak
FOTO: EPA

Prijedlog će se razmatrati na narednom sastanku

FIFA sprema nove promjene u fudbalu: U Kataru bi TV prijenosi mogli imati poseban dodatak

Haris Zilić
Teme:

FIFA sprema novu fudbalsku revoluciju na Svjetskom prvenstvu u Kataru koje će se održđati krajem godine.

U planu je da se postave kamere u svlačionice ekipa i snimci bi se puštali tokom prijenosa.

Na ovaj način FIFA želi da navijačima približi fudbalere, a snimici iz svlačionice bi išli deset minuta prije početka utakmice i po završetku utakmice.

Tako bi navijači imali priliku da vide kako su fudbaleri krenuli na utkamicu u kakvom rapsoloženju i na koji način, a posebno bi interesantni bili snimci nakon utakmica koji bi prikazivali stanje u svlačionicama nakon poraza ili trijumfa.

FIFA želi u Kataru još jedan korak više, a o ovoj ideji razmatrat će se na narednom sastanku.

Navodno bi u svlačionicama bile postavljene po dvije kamere, a snimak bi bio pušten u prijenos slučajnim odabirom u periodu prije utakmice, na poluvremenu i nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tačnije fudbaleri i timovi ne bi znali koji bi trenutak iz svlačionice bio pušten u TV prijenos.

Čeka se i reakcija reprezentacija učesnica na ovaj prijedlog, a FIFA smatra da bi to bila idealna prilika da se navijači i fudbaleri još više približe tokom Mundijala.

Top Komentari

Dtox
Bas ce mi onda pribliziti fudbalere. Gluposti. Pametnije spustite im plate da lice na primanja "smrtnika" a ne da za 1 sedmicu Lessi da zaradi ko neko za 10 godina. Idite u pm
0 3
user1654896791
Fudbalska zadruga 1 pocinje
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi