"Šteta što je ovakva fudbalska priredba otišla u zemlju kao što je Katar"
FOTO: EPA

Nove oštre kritike

"Šteta što je ovakva fudbalska priredba otišla u zemlju kao što je Katar"

Haris Zilić

Kako se bliži Svjetsko prvenstvo u Kataru sve više je komentara. Dok neki sa uzbuđenjem očekuju najveću fudbalsku smotru, neki smatraju da će ovogodišnji Mundijal biti pravi promašaj i nemaju namjeru da gledaju. Najsnažnija u takvim izjavama bila je Leah Williamson jedna od najboljih engleskih fudbalerki i kapitenka nacionalnog tima.

Williamson smatra da je prvenstvo u Kataru totalni promašaj i da ne izaziva nikakvo uzbuđenje i euforiju.

"Šteta što je jedna ovakva priredba otišla u državu koja živi u sjeni vladajućeg vrha i gdje pokušavaju nametnuti svoje zakone", rekla je reprezentativka Engleske i dodala:

"Iskrena da budem nemam pojma kako su dobili organizaciju prvenstva."

Pomenuta fudbalerka napominje kako se prije ljeto jedva čekalo, odbrojavalo se četiri godine do prvenstva, ali da je i to sada izgubilo smisao.

"Razočarana sam jer sam odrastala uz Svjetska prvenstva. Jedva čekate ljeto, društvo, okupljanje, utakmice, a gledajte sada, katastrofa."

Oglasi

Dodala je i da nema namjeru pogledati nijednu utakmicu iz Katara ove godine.

Inače FIFA pomaže dosta Kataru posljednjih dana oko organizacije, gledajući da se poštuju svi zakon u ovoj državi što je izazvalo reakcije navijača širom svijeta.

Svakako jedna od odluka koja se nije dopala navijačima je zabrana konzumiranja alkohola na stadionima.

Jedino je dozvoljena prodaja alkohola u fan zonama koje nisu u blizini stadiona gdje se igraju utakmice.

FIFA je potvrdila da je ova odluka konačna i da neće biti alkohola za navijače na stadionima iako su već sedmicama davali drugačija obećanja.

Oglasi

U saopštenju FIFA i nije previše objasnila ovu odluku niti pojasnila navijačima precizno šta sve to znači.

Dosta je toga veže za Mundijal u Kataru. Od potencijalnih korupcija, raznih prevara, pa se svi s pravom pitaju šta nas očekuje od 20. novembra do 18. decembra?

Nije Williamson jedina koja je uputila kritike na račun domaćinstva u Kataru, dosta je negativnih komentara.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ono što je sigurno, Katar je infrastrukturno sve doveo do savršenstva, a vidjet ćemo kakvi će biti ostali organizacioni aspekti u narednih mjesec dana.

Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo se otvara u nedjelju 20. novembra kada će u 17 sati prvi meč odigrati domaćin Katar i selekcija Ekvadora u okviru grupe A.

Top Komentari

King_Kenny
"Šteta što je jedna ovakva priredba otišla u državu koja živi u sjeni vladajućeg vrha i gdje pokušavaju nametnuti svoje zakone", rekla je reprezentativka Engleske. ...stvarno su bezobrazni,u svojoj sopstvenoj zemlji pokusavaju nametnuti svoje zakone,kako ih nije stid.
8 0
Bazarich
Koga boli pajser zs tvojim misljenjem i hoces li gledat utakmice Nebitna si ko lanjski snijeg
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije