Odluka selektora iznenadila: Bivši član Barcelone ne ide na Mundijal u Katar
FOTO: EPA

Javnost ovo nije očekivala

Odluka selektora iznenadila: Bivši član Barcelone ne ide na Mundijal u Katar

Haris Zilić

Reprezentacije učesnice Svjetskog prvenstva lagano finaliziraju spisak za Katar. Reprezentacija koja bi mogla dosta toga napraviti na Mundijalu je svakako Nizozemska, a selektor Louis Van Gaal jutros je šokirao tamošnju javnost.

U avionu za Katar neće biti iskusnog 33-godišnjeg golmana Jaspera Cillessena.

Bivši golman Ajaxa i Barcelone je ove sezone na golu NEC Nijmegena i brani kao u najboljim danima, ali Van Gaal ima druge planove.

Ova vijest je brzo procurila u nizozemskim medijima, a nakon Tima Kruula, selektor Oranja odlučio je da još jedan iskusni golman ne ide u Katar.

Tako će Van Gaal na golu imati Justina Bijlowa iz Feyenoorda, Andriesa Nopperta iz Heerenveena i Ajaxovog Remka Pasveera.

Na širem spisku od 39 igrača koji je objavljen prije mjesec danas nije biloo ni Georginha Wijnalduma, a Lous Van Gaal je dosta podmladio ekipu.

Oglasi

Čini se da iskusni trener ima neke planove koji se ne podudaraju sa željama tamošnje javnosti, a i spisak od 26 igrača je veoma zanimljiv.

Nizozemsku će u Kataru predvoditi zvijezda Liverpoola Virgil Van Dijk.

Bez obzira na nekoliko zanimljivih odluka Van Gaala, popularne Oranje imaju veoma talentovanu ekipu i neće biti iznenađenje ako doguraju daleko na predstojećem Mundijalu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nizozemska je u grupi A sa domaćinom Katarom, Ekvadorom i Senegalom.

Prvi meč igraju 21, novembra sa početkom u 19 sati po centralnoevropskom vremenu, a protivnik je selekcija Senegala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije