Ekvadorac zbog bezobraznog poteza rukom umalo dobio batine na tribini

Takvo ponašanje mu ne treba

Ekvadorac zbog bezobraznog poteza rukom umalo dobio batine na tribini

Endin Čaušević

Spektakularnom ceremonijom danas je zvanično otvoreno Svjetsko prvenstvo, a prvu utakmicu na ovom velikom takmičenju igraju Katar i Ekvador, Tribine stadiona Al Bayt su ispunjene do posljednjeg mjesta, ali nažalost nije moglo bez incidenta kojeg je bahatim potezom izazvao jedan Ekvadorac.

Igrači obje reprezentacije imaju ogromnu podršku s tribina u večerašnjoj utakmici i atmosfera na otvorenju je bila zaista fantastična. To se nastavilo i tokom utakmice, ali jedan od navijača Ekvadora je sve mogao da pokvari.

Naime, jedan od navijača Ekvadora našao se u centru pažnje nakon što je završeno prvo poluvrijeme jer je mnoge domaće navijače naljutio svojim potezom.

Ekvador je opravdao ulogu favorita već u prvom poluvremenu jer je golovima Enera Valencije ova reprezentacija vodila sa 2:0 i jasno je da Katar neće uspjeti da iznenadi na startu Mundijala i osvoji barem bod.

Zbog odlične igre i rezultata u prvom poluvremenu jedan od navijača Ekvadora je čini se bio ponesen tom atmosferom, a potom je uradio nešto što baš i nije na pohvalu.

On je odlučio da provocira domaće navijače i pokazivao je rukom da Katar ne može da plati sve u fudbalu, te da se pobjeda protiv Ekvadora jednostavno ne može da kupi.

Oglasi

To je itekako iznerviralo pojedine domaće navijače koji su mu pokazali da sjedne i da se smiri, a pojedini su mu čak jasno poručili da se neće dobro provesti ukoliko ne ušuti i ne prestane s provokacijama.

Ubrzo se na Twitteru pojavio i video koji je pokazao šta se dešavalo, a mnogi su poručili da je ovaj Ekvadorac pokazao veliko nepoštovanje prema domaćinima, te da se takve stvari jednostavno ne rade.

[twitter]https://twitter.com/NoContextFIFAWC/status/1594375752618852352[/twitter]

Također, bilo je i onih koji su su pohvalili domaće navijače zbog strpljenja i činjenice da nisu fizički nasrnuli na navijača Ekvadora jer on sa svojim provokacijama nije prestajao.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Što se tiče ove grupe prvo kolo se završava već sutra kada će se sastati Nizozemska i Senegal.

U drugom kolu Katar će igrati protiv reprezentacije Senegala, dok Ekvador očekuje dosta teži ispit i duel protiv Nizozemske koja ima ulogu favorita u ovog grupi.

Top Komentari

rabodimis
Svaka mu cast !! Oni su eto fini pa je grijeh sto ih provocira.. 6500 mrtvih radnika, kupili organizaciju SP, kupili igrace iz raznih zemalja, sve fini ljudi.. Dva dana prije pocetka rekli da nema pive, sad bi prazni stadioni bili da nisu izvarali kompletnu planetu.. Ekvadorac ljudina, svaka mu cast jos jednom..
4 10
Mowzilla
Udri ga Mehmede hehe
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi