Selektor Katara odgovorio na optužbe da su podmitili Ekvadorce

Kakva glupost

Selektor Katara odgovorio na optužbe da su podmitili Ekvadorce

Edmir Škorić

Selektor katarske reprezentacije Felix Sanchez odgovorio je na optužbe da je Katar podmitio Ekvador.

U protekla dva dana svijet je obišla glasina o tome kako će Katar podmititi Ekvador u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva koje počinje sutra. Katari su to već demantovali, sada je to uradio i selektor te arapske zemlje.

"Kruži puno dezinformacija. Internet je briljantan alat, ali može biti i opasan. Pripremamo se i treniramo godinama. Ujedinjeni smo, jaki smo, niko nas ne može destabilizirati. Nismo pogođeni ovim kritikama", kazao je Sanchez.

Što se tiče kritika Katara kao države i organizatora Svjetskog prvenstva, Sanchez kaže:

"Naravno, ne sviđa nam se što kritikuju Katar. Što se nogometa tiče, dobro smo se pripremili. Svi igrači su jako motivirani. Pokušat ćemo igrati dobro i biti konkurentni".

Susret domaćina Katara i Ekvadora igra se sutra (nedjelja) od 17 sati, a u g rupi su još Nizozemska i Senegal, koji će svoj meč 1. kola odigrati u ponedjeljak.

Katar je domaćin Svjetskog prvenstva od 20. novembra do 18. decembra i po prvi put će jedan Mundijal biti odigran tokom jeseni.

Katar je bez dileme organizaciju takmičenja dobio zbog novca. To je svima jasno, ali priče o namještanju utakmica zaista su previše.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

FIFA je u prošlosti znala napraviti brojne gluposti, ali podrška namještanju utakmice na velikom takmičenju nešto je što niko ne bi podržao.

Pitanje je samo šta će se desiti ako se utakmica zaista završi iz 'iksa u keca'? Priča će sigurno biti jer jednostavno je stvorena atmosfera da Katar može sve kupiti novcem.

Top Komentari

Bellatrix
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti