Katastrofa za Olympiakos: Slavni klub žestoko kažnjen zbog divljanja navijača

Grčki savez bez milosti

Katastrofa za Olympiakos: Slavni klub žestoko kažnjen zbog divljanja navijača

Fudbalski savez Grčke izrekao je žestoku kaznu Olympiakosu, najtrofejnijem klubu iz te zemlje koji bi ove sezone, nakon dugo vremena, mogao ostati bez naslova.

Na nedavno odigranoj utakmici Olympiakosa i AEK-a (1:2), navijači kluba iz Pireja su naprosto podivljali nakon završetka susreta, utrčali su u teren sa bakljama i letvama te napali policiju. Nereda je bilo i prije same utakmice, kada su se navijači Olympiakosa također tukli s policijom i kamenovali AEK-ov autobus.

Zbog svega toga, Olympiakos se suočio sa jednom od najtežih kazni u posljednje vrijeme. Grčkom velikanu će biti oduzeta tri boda, morat će platiti 90.000 eura kazne i sljedeće dvije utakmice će igrati pred praznim tribinama - protiv Panioniosa i derbi protiv Panathinaikosa.

Kazna je žestoka sama po sebi, a Olympiakosu će posebno teško pasti jer dolazi u više nego nezgodnom trenutku. Kada klubu iz Pireja budu oduzeta tri boda, bit će tek na trećem mjestu na tabeli i prvoplasirani PAOK će mu bježati čak devet bodova, a AEK sedam. Prve dvije pozicije vode u Ligu prvaka, pa bi pred Olympiakosom mogao biti jako težak zadatak da izbori plasman među evropsku elitu, kojoj pripada duži niz godina.

Potražite više informacija na temu Super League:

Olympiakos je u posljednje 23 sezone čak 19 puta bio prvak Grčke, dok su preostale četiri titule pripale Panathinaikosu. Posljednji prvak Grčke koji se ne zove Olympiakos ili Panathinaikos je AEK, koji se titulom okitio davne 1994. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi