Katastrofalan niz Reala: Kraljevi bez evropske pobjede na Bernabeu godinu dana

Prekida li se večeras crni niz?

Katastrofalan niz Reala: Kraljevi bez evropske pobjede na Bernabeu godinu dana

Real Madrid nikako ne uspijeva da izađe iz rezultatske krize. 

Iako Kraljevski klub dobro stoji na tabelama u La Ligi i Ligi šampiona, igra je daleko od dobre, a ni rezultati nisu uvjerljivi.

U posljednjih 10 utakmica u svim takmičenjima igrači koje s klupe predvodi trener Zinedine Zidane upisali su tri remija i dva poraza.

Posebno zabrinjavajuća je igra na domaćem stadionu Santiago Bernabeu na kojem se u posljednje vrijeme Real muči sa klubovima kao što su Real Betis ili Club Brugge koji su odnijeli po bod.

Koliko je Reala 'stalo' na Bernabeu najbolje pokazuje podatak da na ovom terenu nisu upisali evropski trijumf godinu dana, odnosno čak i više jer su posljenji put u Ligi prvaka pobijedili 23. oktobra 2018. godine Viktoriju Plzen i to sa 'siromašnih' 2:1. Samo nekoliko dana kasnije tadašnji trener Julian Lopetegui dobio je otkaz jer je od Barcelone izgubio 5:1.

Poslije tog datuma Real je nizao neke katastrofalne rezultate na svom terenu u okviru Lige šampiona. Prvo je izgubio sa uvjerljivih 3:0 od CSKA pod vodstvom Santiaga Solarija, da bi kasnije u osmini finala izgubio od Ajaxa sa 4:1. Nekoliko dana kasnije i Solari je dobio otkaz, ali nije se ništa puno promijenilo ni povratkom Zinedina Zidana.

Francuz je u povratničkom meču u Ligi šampiona na Bernabeu prije nekoliko sedmica odigrao neriješeno protiv Club Bruggea (2:2).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dolazak Galatasarayja svakako je dobra prilika da se prekine crni niz, ali čak iako se uspije ostat će činjenica da Real igra u promjenjivoj formi i ove sezone te da i Zidanu polako curi vrijeme.

Meč Real Madrid - Galatasaray na rasporedu je od 21.00 sati.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi