ESPN: Real Madrid održao sastanak sa igračem kojeg također žele Barcelona i City
Fabian Ruiz je na meti sve većeg broja velikana

Zidane želi nova pojačanja u januaru, a prva meta je već davno označena

ESPN: Real Madrid održao sastanak sa igračem kojeg također žele Barcelona i City

S. Pašalić

Real Madrid je čini se napravio prvi korak kako bi pobijedio konkurenciju u pokušaju da dovede Fabiana Ruiza.

Nedavno se pisalo kako je Kraljevski klub uz Barcelonu označio Ruiza kao igrača kojeg želi dovesti u januaru, a kasnije se spominjao i interes Manchester Cityja.

ESPN sada prenosi da je održan sastanak između Real Madrida i Fabiana Ruiza u glavnom gradu Španije u oktobru i da igrač Napolija više preferira tim sa Santiago Bernabeua, nego Barcelonu i City.

Neki mediji su pisali o tome kako je sportski direktor Barcelone, Eric Abidal još u septembru išao u Italiju kako bi gledao Ruiza, ali Real je sada čini se ipak puno bliži tome da ga dovede.

Ipak, to neće biti jednostavan zadatak s obzirom da on nema otkupnu klauzulu i Napoli može zahtijevati ogroman iznos, što je nedavno vlasnik ovog kluba Aurelio De Laurentiis i najavio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Platio sam 30 miliona eura za Fabiana i on je fantastičan igrač. Ako bi neki od najboljih evropskih klubova bio spreman ponuditi 180 miliona eura, možemo početi razgovarati o njegovoj prodaji ", rekao je tada Laurentiis.

Ruiz je prošlog ljeta stigao iz Betisa u Napoli, a ove sezone je odigrao 13 utakmica i postigao je jedan gol.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi