Bivši igrač Uniteda se obukao u crveno da isprovocira Cityjeve navijače, na kraju je došlo do sukoba

Evra je uvijek tu da "zakuha"

Bivši igrač Uniteda se obukao u crveno da isprovocira Cityjeve navijače, na kraju je došlo do sukoba

E. Škorić

Manchester City plasirao se u finale Lige prvaka nakon što je u uzvratnoj utakmici svladao Real Madrid rezultatom 4:0.

Tim Pepa Guardiole bio je perfektan na Etihadu protekle večeri i bez većih problema izborio veliko finale s Interom 10. juna u Istanbulu.

No, večer nije završila tako dobro za Guardiolu i njegov stručni štab. Neposredno nakon utakmice s Realom, bivši igrač Cityjevog gradskog rivala Uniteda, Patrice Evra, samo je svojom prisutnošću izbacio iz glave navijače Manchester Cityja.

Evru, koji je osam sezona igrao za United, CBS Sport pozvao je na Etihad kako bi uživo analizirao utakmicu Cityja i Real Madrida. No, odjeća koju je odabrao bivši lijevi bek nije se baš svidjela domaćinima.

Odjeven u crveno odijelo, boje rivala Manchester Uniteda, Patrice Evra ušao je u sukob s čovjekom iz Guardiolinog štaba Manelom Estiarteom.

Oglasi

"Prišao je jedan od trenera iz Cityja, uporno me gledao. Kao da je govorio: 'Ovo je za tebe, ovo je za tebe!' Pitao sam ga zašto je tako uzrujan, a on mi je odgovorio: 'Prošle godine, nakon što smo izgubili od Reala, rekli ste na televiziji da smo se zajebali. Gle, ove godine nismo - još nas ima!'. Na kraju mi se izvinio", izjavio je Evra.

Kasnije je ponovo, u svom stilu, pecnuo sve navijače i članove Cityja, očito ljubomoran što je gradski rival tu gdje jeste u ovom trenutku.

"Trebaju se svi smiriti. Slave kao da su nešto osvojili. Nisu još ništa osvojili, ostala je još jedna utakmica".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Finale Lige prvaka za sezonu 2022/2023 igrat će se u Istanbulu 10. juna. Peto je to finale Lige prvaka u posljednjih šest godina u kojem nastupa predstavnik Engleske i drugo finale koje će Manchester City igrati u ovom takmičenju, nakon onog izgubljenog 2021. godine od momčadi Chelsea sa 1:0.

Real Madrid je navikao igrati finala i osvajati Ligu prvaka, ali City je ove sezone ipak koplje iznad u smislu kvalitete ekipe. Za utjehu Realu ostaje to što je je Carlo Ancelotti postao trener s najviše utamica u Ligi prvaka - 191. Italijan je prestigao Alexa Fergusona koji je imao 190 utakmica.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijasi_It
to vam je dokaz koliko je city velik klub danima nijednu legendu tu...bas smiješno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi