Nevjerovatno je da je PSG danas postigao samo dva gola
Foto - PSG

Parižani savladali Kawasaki

Nevjerovatno je da je PSG danas postigao samo dva gola

Midhat Šljivak
Teme:

Francuski prvak PSG savladao je danas u pripremnom susretu u Japanu ekipu Kawasakija rezultatom 2:1.

Parižani u novu sezonu ulaze s novim trenerom. Mauricija Pochettina zamijenio je Christopher Galtier i PSG ponovo ima ogromne ambicije na svim frontovima.

Galtier je od prve minute u ovom meču izveo najjači sastav. Messi, Mbappe i Neymar su predvodili ofanzivu iz Pariza i u prvih 45 minuta viđen je ogroman broj prilika.

Zaista je nevjerovatno šta su sve promašivali igrači PSG-a. Ni Kawasaki nije bio bezopasan, ali i japanski tim nije uspio pogoditi nekoliko velikih šansi.

Ipak, na odmor je PSG otišao vodstvom. Lionel Messi je u 32. minuti na asistenciju Hakimija postigao gol za 1:0.

U nastavku nešto slabija igra. Razlog tome je dosta izmjena, ali smo ipak vidjeli dva gola, po jedan na obje strane.

PSG je u 58. minuti preko Kalimuenda došao do vodstva od 2:0, da bi u 84. minutii Yamamura pogodio za japanski tim i konačan rezultat susreta od 2:1.

Prijateljski meč:

Kawasaki - PSG 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi