Menadžeri traže 300.000 dolara da dozvole ofanzivcu igranje za reprezentaciju

Jasan zahtjev

Menadžeri traže 300.000 dolara da dozvole ofanzivcu igranje za reprezentaciju

Admin Čaušević

Pojedine reprezentacije imaju problema sa okupljanjem najboljih igrača koji imaju pravo nastupa za nacionalni tim zemlje u kojoj su rođeni. 

Iz Kazahstana koji se nalazi u kvalifikacionoj grupi kao Bosna i Hercegovina stiže vijest koja otkriva šta se dešava iza kulisa prilikom dogovaranja igranja za reprezentaciju.

Glavni akter je 25-godišnji Aleksandr Zuev, koji nastupa za Rubin Kazan. Rođen je u Kazahstanu, u gradu Kostanay, ali je prošao omladinske selekcije Rusije.

Kako nikada nije zaigrao za A selekciju Rusije još uvijek ima pravo da igra za Kazahstan, ali to neće ići tako lako.

Iz FS Kazahstana su ga namjeravali pozvati u reprezentaciju, ali glavnu prepreku predstavljaju njegovi menadžeri koji još uvijek nisu dali svoj pristanak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kazahstanske Vesti pišu da su menadžeri ovog krilnog fudbalera tražili čak 300.000 dolara kako bi dogovorili da Zeuv zaigra za reprezentaciju.

Zeuv je u djetinjstvu odselio u Rusiju, prošao je omladinske selekcije Spartaka iz Moskve, jedno vrijeme je bio član Rostova, a od augusta 2020. godine nastupa za Rubin Kazan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi