Baysufinov: Pretpostavljali smo kako će BiH igrati i bilo je bitno izdržati početni pritisak

Selektor Kazahstana nakon meča

Baysufinov: Pretpostavljali smo kako će BiH igrati i bilo je bitno izdržati početni pritisak

Endin Čaušević

Bh. reprezentacija večeras je remizirala na Bilinom polju protiv Kazahstana sa 2:2.

Zmajevi su imali vodstvo od 2:1 nakon preokreta, ali su gosti u samom finišu utakmice uspjeli da poravnaju na 2:2 i osvoje jedan bod.

Nakon meča održana je press konferencija, a novinarima obratio se gostujući selektor Talgat Baysufinov koji je mogao biti zadovoljan osvojenim bodom u Zenici.

"Mislim da se igra jako svidjela navijačima jer oni vole kada ima mnogo golova i idemo dalje", rekao je Baysufinov na samom početku press konferencije.

Kako vidite rasplet u grupi?

"Smatram da su sve ekipe dobre. Bit će velika borba do kraja za drugo mjesto između BiH, Ukrajine i Finske, ali i mi smo pokazali da se možemo boriti", dodao je selektor Kazahstana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Da li je očekivao ofanzivniju igru BiH?

"U prvih pet minuta BiH je napravila opasan pritisak. Pretpostavljali smo kako će igrati, imali su u prvom dijelu igru na svojoj strani, ali smo se popravili u drugom dijelu. BiH ima dobar potencijal i to su pokazali večeras".

Top Komentari

King_Kenny
...nama ostaje da se okrenemo sljedecim kvalifikacijama...u ove 4 preostale utakmice Vico i kompanija mogu slobodno ubaciti onaj sastav koji je igrao protiv Kuvajta i pokusati nekome uvaliti kojeg panja i razveseliti svoj dzep...ionako nemamo vise sta traziti...
5 1
Sanska_Prangija
ima moju harbiju. koji bolan potencijal vise. boje taj potencijal kad nista ne stvoris iz istog. zasto boze volim ovaj sport. nije do repke, do mene je sto ih previse volim. eh moja budalo
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi