Sastav Kazahstana za meč sa BiH: 26 pozvanih i samo tri 'stranca'
Foto - EPA

Neugodan su rival

Sastav Kazahstana za meč sa BiH: 26 pozvanih i samo tri 'stranca'

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Kazahstana Talgat Baysufinov objavio je imena igrača na koje računa u predstojećim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Baysufinov je za utakmice protiv Ukrajine, Finske i Bosne i Hercegovine pozvao 26 igrača, a samo trojica od njih nastupaju van Kazahstana.

Defanzivac Marat Bystrov igra za Akhmat Grozny, Bakhtiyar Zaynutdinov je član CSKA iz Moskve, a Vladislav Vasilyev igra za uzbekistanski Andijon.

Baysufinov se odlučio na ove igrače:

Golmani: Stas Pokatilov (Kairat), Mukhammedzhan Seysen (Taraz), Igor Shatsky (Shakhte Karagandy).

Odbrana: Yury Logvinenko (Aktobe), Serhiy Malyi (Tobol), Yan Vorogovsky (Kairat), Aleksandr Marochkin (Tobol), Temirlan Yerlanov (Aktobe), Nuraly Alip (Kairat), Marat Bystrov (Akhmat Grozny), Ruslan Valiullin (Tobol), Yerkin Tapalov (Akzhayik), Alibek Kasym (Kyzylzhar), Maksat Taikenov (Caspiy).

Oglasi

Vezni red: Azat Nurgaliyev (Tobol), Islambek Kuat (Astana), Azbal Beysebekov (Astana), Askhat Tagyberrgen (Tobol), Serikhzan Muzhikov (Tobol), Bakhtiyar Zaynutidinov (CSKA Moskva), Vladislav Vasilyev (Andijon - Uzbekistan), Ramzan Orazov (Aktobe), Samat Zharynbetov (Tobol).

Napad: Abat Aymbetov (Astana), Artur Shushenachev (Kairat), Aydos Tattybayev (Shakhter Karagandy).

Bakhtiyar Zaynutdinov je uvjerljivo najskuplji igrač ove selekcije i vrijedi 3.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kazahstan igra protiv Bosne i Hercegovine 7. septembra u Zenici, a prethodno igraju utakmice sa Ukrajinom (1.9) i Finskom (4.9).

Kazahstan je u dvije odigrane utakmice osvojio samo bod baš kao i reprezentacije Bosne i Hercegovine, a uzeli su ga selekciji Ukrajine u Kijevu (1:1).

Top Komentari

nije.suplja
Ne trebamo se dizat u visine jer nemamo kvalitet kao nekad, mlad tim koji ima potencijal za neke naredne cikluse. Pametnije ih je uigravat,jos hasic kad se oporavi pa ovaj malac iz austrije, ima nade da cemo opet imati zlatnu generaciju kao ona sto je otisla na sp. Poz
4 0
JJRamzes
Ma kakvi mi. Mislio sam da ce biti pomaka sa nekim novim imenima, ali tanko je to sve. Ove kvalifikacije ce biti najveci promasaj do sad
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi