Kažete da su fudbaleri glupi? Golman Domžala se prijavio na 'Milioner' i oduševio

U igri za veliku nagradu

Kažete da su fudbaleri glupi? Golman Domžala se prijavio na 'Milioner' i oduševio

Fudbal sa sobom privlači veliki broj predrasuda. Jedna od najpoznatijih je da su fudbaleri glupi ljudi, jer cijele dane trče za loptom, a s tom loptom počinje i završava njihov spektar interesa.

Zlobnici bi rekli da fudbaleri mogu udarati loptu glavom, jer im ona nije potrebna za studiranje, međutim ima i onih koji ruše takve predrasude. Samo neki od akademaca u kopačkama su Andres Iniesta i Robert Lewandowski koji u rukama imaju diplomu kineziološkog fakulteta, dok se, recimo, Gerard Pique može pohvaliti titulom magistra s Harvarda.

Stoga, stereotip da su fudbaleri osobe koje samo trče za loptom, ženama i novcem nije baš na mjestu. Primjer toga dolazi nam i iz susjedstva, tačnije Slovenije, gdje je na popularnom kvizu "Milioner" učestvovao Ibričićev saigrač iz Domžala Miha Tetičković.

"Jedan od razloga zbog kojih sam se prijavio vezan je upravo za razbijanje stereotipa o nama fudbalerima", rekao je, između ostalog, Tetičković tokom kviza.

Otkrio je Tetičković da je posjetio već 35 zemalja svijeta, a na 'vrućoj stolici' impresionirao je svojim refleksima u igri 'brzih prstiju' i pritom odgovorio na devet tačnih pitanja, nakon čega ga je prekinula sirena koja je označila kraj emisije.

Tetičković se vratio kući s 800 eura u džepu i ostao ujedno u igri za glavnu nagradu, a hoće li mu uspjeti da dođe do kraja, znat će se večeras kada ponovo učestvuje.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

I dok mu i kvizu prilično ide, ovaj 23-godišnji golman se ne može pohvaliti minutažom koju ima u slovenačkom prvoligašu. U Domžale je stigao u februaru prošle godine nakon što je prethodno branio boje Wacker Burgausena, Smartna i Aluminija.

Top Komentari

Ante G.
Iz naslova koji ste stavili, kao iz tekstova koje objavljujete, rekli bi smo da ste vi iz redakcije poprilicno glupa druzina... A vi se sad prijavite na "Milioner-a"...
1 3
Chepich
Kviz "Milioner" a glavna nagrada 100.000 eura...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi