Kazna za NK Čelik zakomplikovala stanje na tabeli

Teška situacija za zenički tim

Kazna za NK Čelik zakomplikovala stanje na tabeli

S. Grebović

Jučer je Disciplinska komisija NS/FS BiH kaznila NK Čelik iz Zenice oduzimanjem tri boda uz novčanu kaznu u iznosu od 1.000 KM.

Podjećanja radi, Zeničani zbog neisplaćenih dugovanja prema bivšim igračima nisu odigrali susret 15. kola BH Telecom Premijer lige protiv Željezničara, koji je inače registrovan rezultatom 3:0 za Plave.

U Čeliku su se pribojavali da bi pored toga klub mogao biti kažnjen i oduzimanjem tri boda što se jučer upravo i desilo.

To je u mnogome zakomplikovalo stanje na tabeli jer je zenički klub sada na devetom mjestu sa 16 bodova na svom kontu, umjesto, čime su itekako zakomplikovali stanje na tabeli kada je borba za opstanak u pitanju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je mjesto ispod njih na tabeli sa bodom manje, dok pretposljednja Mladost DK ima 13. Za dno je i dalje zakucana ekipa Zvijezde 09 sa svega šest osvojenih bodova.

U narednom kolu Čelik će u goste Tuzli City, a meč je na rasporedu sutra od 13 sati.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Disha
Idite vise,..
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi