Kažnjeni Mike Dean napravio novu grešku za pamćenje

U meču Championshipa

Kažnjeni Mike Dean napravio novu grešku za pamćenje

M. Šljivak

Poznati engleski sudija Mike Dean je zbog kazne Fudbalske asocijacije danas sudio meč Barnsleyja i Leedsa u Championshipu.

Ipak, nije se proslavio u ovom susretu i nastavio je seriju grešaka u derbiju Yorkshira u kojem je Barnsley slavio s 3:2.

Utakmicu je potpuno zakuhala greška Deana u 68. minuti meča. Ovog puta je dosudio penal, nakon igranja rukom domaćeg igrača Marca Robertsa i to van kaznenog prostora.

Dean je napravio veliku grešku. Svirao je nepostojeći penal, što je samo još jedna u nizu grešaka ovog sudije, a Leeds se ovim golom vratio u meč.  Ipak, do kraja je ostalo 3:2, pa je Barnsley uspio da dobije ovaj meč.

Čini se kako nakon ove greške sudiju Deana nećemo još dugo gledati u mečevima Premiershipa, a ko zna da li će nastaviti i sa suđenjem u nižim rangovima engleskog fudbala.

Prethodno je ovaj iskusni sudija oštetio žestoko West Ham protiv Manchester Uniteda i to nakon što je isključio  Sofianea Feghoulija, a nešto prije toga je propustio da zbog žestokog starta nad Liverpoolovim Jordanom Herdensonom, isključi igrača Evertona Rossa Barkleya.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi