Kćerke Diega Maradone protive se utakmici Boce i Barcelone

U čast Maradone

Kćerke Diega Maradone protive se utakmici Boce i Barcelone

E. Škorić

Barcelona i Boca Juniors odigrat će prijateljsku utakmicu 14. decembra na godišnjicu smrti legendarnog argentinskog nogometaša Diega Maradone.

Njegovi potomci, međutim, nisu baš oduševljeni organizovanom utakmicom, budući da smatraju da je sve to neka vrsta iskorištavanja imena slavnog nogometaša.

Utakmica između bivših Diegovih timova igra se u Saudijskoj Arabiji, a oba kluba će zaraditi poprilično novca, no kmercijalizacija događaja smetra kćerkama legendarnog Argentinca koji je preminuo prošle godine od srčanog udara.

Problem je što je posrednik u dogovaranju spomenute utakmice bio advokat Matias Morla, koji je ujedno bio i jedan od najbližih saveznika legendarnog nogometaša.

Nakon smrti Diega Maradone, snažno je zaiskrila veza između porodice Maradona i spomenutog advokata. Matias Morla upravlja komercijalnim interesima brenda Maradona, a kćeri pokojnog nogometaša optužuju ga da se želi financijski okoristiti na račun njihovog oca.

“Ovo je čovjek koji je mom ocu pristupio kao obožavatelj i sada tvrdi da je vlasnik njegovog imidža, imena i intelektualnog vlasništva”, nedavno je rekla Dalma Maradona o Matiasu Morlu, jasno dajući do znanja da ona i njegova sestra poštuju događaj, ali ne namjeravaju da idu na isti.

Top Komentari

AmarSahin
Igrat će utakmicu 14. decembra na godišnjicu smrti Diega Maradone a on preminuo 25. novembra? Jesam li ja nešto krivo skontao ili su ovi pogriješili?
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi