KDB: Sterling je najbolji momak kojeg znam, a čitao sam kako je arogantan

Belgijanac otvoreno

KDB: Sterling je najbolji momak kojeg znam, a čitao sam kako je arogantan

E. Škorić

Ove sezone sjajno igraju veznjaci Manchester Cityja Raheem Sterling i Kevin De Bruyne.

Kompletna ekipa Cityja je sjajna, pokazuju to nastupima u Premier ligi i Ligi prvaka, ali u posljednje vrijeme posebno se ističe Sterling, koji je zabio dva gola u nedjelju za pobjedu nad Crystal Palaceom.

De Bruyne nije poznavao ranije Sterlinga i rekao je u jednom intervjuu kako je smatrao da je arogantan.

"Mislio sam da je arogantan i loš momak, ali je on jako dobra osoba. Otprilike u isto vrijeme smo stigli u City i zato imamo jako dobre odnose na terenu i van njega. O nama se dosta negativno pisalo u štampi. Ja sam kao bio taj kojeg je odbacio Chelsea, a Raheem onaj koji je zbog novca otišao iz Liverpoola", kazao je De Bruyne, dodavši:

"To je stvarno bilo smiješno. Pa ti ljudi nas ne poznaju, ali iskreno, kada pročitate nešto o nekome, onda mislite da je stvarno tako. Ja sam za Raheema imao pogrešno mišljenje, a onda sam shvatio koliko je dobar lik kada sam ga upoznao. Nisam vjerovao da je on onaj o kojem sam čitao".

De Bruyne ističe da nema previše prijatelja.

"Iskreno, nemam mnogo bliskih prijatelja - unutar ili izvan fudbala. Potrebno mi je jako puno vremena da se otvorim prema ljudima. Ali s vremenom sam se približio Raheemu, jer su naši sinovi rođeni u isto vrijeme, tako da bi se uvijek igrali zajedno. On je pametna i iskrena osoba, mnogo drugačija od onoga što pišu tabloidi. To je najskromniji momak kojeg sam ja upoznao", zaključio je Belgijanac.

Dosta toga se pisalo kada je De Bruyne boravio u Chelseaju i o navodno lošem odnosu s Joseom Mourinhom.

"Svašta se pisalo, ali je istina da smo ja i Mourinho samo dva puta razgovarali. Ja sam uvijek planirao da odem na posudbu, pa sam 2012. godine otišao u Werder i ta je sezona bila odlična. Sljedećeg ljeta kada sam se vratio u Chelsea, mnogi njemački klubovi htjeli su da me potpišu. Jurgen Klopp je htio da dođem u Borussiju Dortmund. Igrali su onakvu vrstu nogometa i pomislio sam da će me Chelsea pustiti, ali je Mourinho poslao poruku: 'Ti ostaješ ovdje. Želim da si dio ovog tima'. Pomislio sam da je to super i ostao sam, ali već na početku sezone sam shvatio da to nije to. Sjedio sam na klupi i nisam igrao, iz nekog razloga sam bio žrtva, baš kao i Juan Mata tada. Želio sam da idem i iskreno sam to govorio. Jose je bio malo razočaran, ali mislim da je i on shvatio da želim da igram. Na kraju me klub prodao Wolfsburgu", kazao je De Bruyne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

KDB je također hvalio Pepa Guardiolu, rekavši da je on "pod ogromnim stresom jer želi uvijek pobjeđivati i igrati savršeno".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi