Kean dogovorio novi zvučni transfer, ali ne u Juventus!

Napušta Everton

Kean dogovorio novi zvučni transfer, ali ne u Juventus!

A. Čaušević

Mladi italijanski napadač Moise Kean neće ostatak sezone igrati u Evertonu.

Kean je prije nekoliko godina postao prvi igrač rođen u ovom milenijumu, a da je postigao gol u Seriji A, a prošlog ljeta je iz Juventusa otišao na Goodison park.

Njegova naredna stanica bit će PSG gdje će stići na jednogodišnju posudbu. Posao će biti završen u narednim satima.

Spominjao se i povratak u Juventus, ali su u Parizu bili brži te je tako Tuchel dobio traženo pojačanje u fazi napad.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prošle sezone ovaj 20-godišnjak imao je skroman učinak od dva gola na 33 utakmice. Na startu nove takmičarske godine Carlo Ancelotti je procijenio da mu ne treba.

Iako je uspio zabiti dva gola u EFL Cupu Ancelotti je odlučio da pusti Keana u PSG s kojim će povremeni reprezentativac Italije igrati Ligu prvaka, a vjerovatno i osvojeti trofeje u domaćim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi