Keane ne štedi United: Da ste sad sišli sa mjeseca, rekli biste da je ovo prosječan klub
Roy Keane je jedna od legendi tima sa Old Trafforda. Igrao je za tim od 1993. do 2005. godine i odigrao je 480 utakmica (Foto: EPA)

Legenda nemilosrdna

Keane ne štedi United: Da ste sad sišli sa mjeseca, rekli biste da je ovo prosječan klub

M. Šljivak

Legenda Manchester Uniteda Roy Keane nema milosti prema bivšem klubu.

Keane koji ima ulogu komentatora danas je bio brutalno iskren nakon poraza Uniteda od Liverpoola u velikom derbiju (3:1), a njegove riječi su itekako velike.

"Da ste danas sišli sa mjeseca i da nemate pojma o fudbalu, reli biste da je Manchester United jedna prosječna ekipa Premier lige. Ništa više. Oni su trenutno United iz 80-ih godina, pristojan tim za kupova", rekao je Keane, te je nastavio svoje izlaganje.

"Dani Paula Pogbe u Unitedu su odbrojani. Neće ga prodati u janurau, ali on će otići iz kluba. Nije to velika priča i ranije je odlazio", istakao je Keane.

Također, slavni Irac bi na klupi Crvenih đavola rado vidio Mauricija Pochettina o čijem dolasku se dosta priča.

"Ako recimo dođe Pochettino, moraće dovesti nekoliko igrača kako bi se borio za trofeje. Ne možete suditi o igračima Manchestera nakon što pobijede Fulham, Huddersfield i Newcastle. Ti timovi se lako pobjeđuju ako igrate za United. Igračima se sudi po onom što pokazuju protiv velikih timova. Manchester United dosta griješi u kupovini igrača i to i slijepac vidi", istakao je Keane.

Liverpool može do naslova prvaka

Iako je godinama nosio dres tima sa Old Trafforda, gdje je bio i kapiten, Keane nema nijednu lijepu riječ za igru Crvenih đavola. Zato hvali igru Redsa, najvećeg rivala za koje vjeruje da mogu konačno doći do titule prvaka koju čekaju 28 godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bez ikakve dileme, Liverpool može otići do samog kraja. Imaju ekipu koja je spremna za to. Pravi je trenutak za to, imaju samopouzdanje koje im je potrebno. Spriječiti ih mogu samo velike povrede napadača. Dakle, ako izbjegnu povrede, nema sumnje i duboko vjerujem da će trofeji doći na Anfield", istakao je nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

red devil mo
Na zalost Keane ju upravu. Mou i 6 igraca ba ljeto nek pakuju kofere. Vise ni bus ne prolazi.?
28 0
vanja8
Ja im se divim da su ga i do sada trpili,vjerovatno zbog klauzule o otkazu,ali ovo je ne prosjecna ekipa, ovo je očajan tim...
25 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti