Mourinho je imao svojih pet minuta: Ako pričate o sreći, pričate o drugom i trećem golu Liverpoola
Liverpool je nakon večerašnje pobjede čak 19 bodova ispred Manchester Uniteda i trenutno su vodeći tim Premier lige (Foto: EPA)

Posebni je imao šta reći

Mourinho je imao svojih pet minuta: Ako pričate o sreći, pričate o drugom i trećem golu Liverpoola

M. Šljivak

Liverpool je u velikom derbiju engleskog fudbala savladao Manchester United na Anfieldu rezultatom 3:1.

Junak trijumfa je reprezentativac Švicarske Xherdan Shaqiri koji je ušao u drugom poluvremenu i postigao je dva pogotka za trijumf Redsa.

Nakon meča svojih pet minuta je imao menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho. Tvrdi da je Liverpool imao sreće.

"Liverpool je jak tim, ali uvijek je teško primiti golove u momentima kada smo ih mi primili. Borili smo se na otvaranju u prvih 20 minuta, nismo se mogli nositi sa njihovim pritiskom, ali bili smo smireni i kontrolisani. Shaqiri je postigao dva lagana gola, a kako su se lopte odbile, nije bilo šanse da se brani. Ako pričate o sreći, pričate od njihovom drugom i trećem golu", rekao je Mourinho.

Cilj Manchester Uniteda je četvrto mjesto

Jose Mourinho je nakon Liverpoola najavio samo jedno - borbu za četvrto mjesto, jer titula je postala nemoguća misija. Na pitanje novinara može li popraviti stvari u ekipi je rekao:

"Kako mislite popraviti stvari? Osvojiti naslov? Ne, ne. Možemo još uvijek završiti na četvrtom mjestu. Nije lako, sigurno ćemo biti među najboljih šest, ali najbolje što možemo izvući ove sezone je četvrto mjesto. Sada gledamo prema petom mjestu, a kasnije prema četvrtom", istakao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novinare je nakon meča zanimalo i da li svi fudbaleri Uniteda igraju za Josea, odnosno da li su mu odani.

"Jeste li to igrače nazvali nepoštenim? Ja vjerujem da su pošteni, vi da su nepošteni. Daju svoj maksimum, svaki dan, svaku minutu. Ako ne budu davali maksimum, onda ih možete nazvati nepoštenim", istakao

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

daca
Ne razumijem zasto ga ne otjeraju?? Tri godine frajer igra antinogomet sa Man.U
41 2
addi
koji debil. haj ti u penziju. uvjek su drugi krivi ti nikad.papak
29 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti