De Bruyne ponovo povrijeđen: Nema ga na spisku reprezentacije Belgije
FOTO: EPA

U Cityu zabrinuti

De Bruyne ponovo povrijeđen: Nema ga na spisku reprezentacije Belgije

H. Zilić

Novi problemi za veznjaka Manchester Citya, Kevina De Bruynea (32). Ovaj sjajni fudbaler propustit će naredne reprezentativne akcije selekcije Belgije zbog povrede.

De Bruyne se nije našao na spisku reprezentacije Belgije za martovske utakmice, a navodi se da je razlog lakša povreda prepone koja zahtjeva mirovanje oko deset dana.

Belgijance u martu očekuju dvije prijateljske utakmice tako da će maksimalno iskoristiti UEFA termin. Prvo će Belgija 23. marta gostovati kod Republike Irske, a 26. marta idu u goste reprezentaciji Engleske što će svakako biti zanimljiva utakmica.

Ovome dodajmo da su Belgijanci i već odredili kompletan plan priprema za EURO kada su u pitanju i junske utakmice. Tako će 5. juna odigrati prijateljski meč protiv Crne Gore, a 8. juna prijateljski meč protiv Luksemburga.

Oglasi

Belgija nastup na EURO-u otvara 17. juna utakmicom protiv Slovačke, a pored Belgije i Slovačke u grupi E je još selekcija Rumunije i pobjednik baraža B Lige nacija, a iskreno se nadamo da će to biti reprezentacija Bosne i Hercegovine koja 21. marta igra polufinalni meč baraža protiv Ukrajine.

De Bruyne zabrinuo Građane

Povreda Kevina De Bruynea upalila je malo i alarme u redovima Manchester Citya pred nastavak sezone u engleskom Premiershipu.

Manchester City 31. marta očekuje još jedna utakmica koja bi mogla biti presudna u borbi za titulu, a to je derbi protiv Arsenala na Etihadu.

Prema prognozama De Bruyne bi se trebao vratiti trenažnom procesu u posljednjoj sedmici mjeseca marta, tako da do meča protiv Arsenala neće imati puno treninga.

U redovima Manchester Citya ipak vjeruju da će Belgijanac što spremniji dočekati veliki derbi u nedjelju 31. marta,a ne treba ni spominjati koliko znači ekipi koju predvodi Pep Guardiola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi