Šta djeca (ne) znaju? Birali su između Modrića i De Bruynea, nisu imali puno dilema

Šta djeca (ne) znaju? Birali su između Modrića i De Bruynea, nisu imali puno dilema

E. Škorić

Ko je najbolji veznjak trenutno, teško je reći i ponekad je nemoguće biti objektivan po tom pitanju, ali grupa dječaka u jednoj inostranoj školi fudbala birala je između Luke Modrića i Kevina de Bruynea.

Istina je da je Modrić (38) šest godina stariji od De Bruynea (32), ali posljednjih godina obojica su fantastični i igraju na najvišoj razini. Hrvat je godinama jedan od glavnih igrača Real Madrida, a uspjesi Manchester Cityja i konačno osvojena Liga prvaka sasvim sigurno ne bi bili mogući da u timu Pepa Guardiole nema "belgijskog vanzemaljca".

Nažalost, Modrićeva karijera bliži se kraju, očekuje se da na ljeto napusti Real Madrid i da karijeru okonča ili na Bliskom istoku ili u Sjedinjenim Američkim Državama, a čak se i za De Bruynea vjeruje da će prihvatiti ponudu iz Saudijske Arabije na kraju sezone.

Bila bi prava šteta da takva dva fudbalska majstora napuste Evropu, no očito je da će se to dogoditi prije ili kasnije. U moru sjajnih veznjaka, njih dvojica su po mnogočemu posebni, a ako pitate djecu ko je bolji...

Oglasi

U ovom slučaju, dječaci su izabrali De Bruynea. Od njih 11, tek trojica su otišli desno, odnosno izabrali stranu Luke Modrića, dok su osmorica glasala za De Bruynea.

U tekućoj sezoni, De Bruyne je igrao jako malo jer je imao tešku povredu. Nedavno se vratio i od tada je City preporođen. Ukupno je odigrao šest mečeva u Premier ligi i postigao jedan gol uz četiri asistencije, a u Ligi prvaka ima jedan nastup uz gol i dvije asistencije. Bilo je tu u prvom meču osmine finala protiv Kopenhagena u Danskoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Modrić ove sezone igra mnogo manje nego ranije, što se može prepisati njegovim godinama, ali i dolasku Jueda Bellinghama. Hrvat je upisao 28 nastupa i postigao jedan gol uz šest asistencija.

Ipak, Modrić je mnogo uspješniji u karijeri od De Bruynea i ima čak pet trofeja Lige prvaka, a i osvojenu Zlatnu loptu, što će za Belgijanca po svemu sudeći ostati samo san.

Top Komentari

King_Kenny
...De Bruyne je za Nosonju izmislio fudbal...dovoljno je vidjeti kakav uticaj na igru svoje ekipe ima De Bruyne da to bude jasno...Nosonja zna jedino dodati loptu najblizem saigracu...samo teska neznalica moze ovu dvojicu staviti u istu ravan i recenicu...
2 2
user1613424508
Sutra dva clanka o pinokiju kad bude s..o i kolko puta je piso to nas puno zanima
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi