Sjajni Kenan Kodro postigao 14. gol u Mađarskoj

Ovjerio trijumf svog tima

Sjajni Kenan Kodro postigao 14. gol u Mađarskoj

E. Škorić

Bosanskohercegovački napadač Kenan Kodro postigao je novi gol u Mađarskoj.

MOL Fehervar danas je pobijedio Honved s 2:0 u meču 31. kola mađarskog prvenstva, a Kodro je u nadoknadi prvog dijela postavio konačan rezultat. Prethodno je domaćinu vodstvo omogućio Dardai golom u 25. minuti.

Kodrin tim sada je četvrti sa 46 bodova, ali i dalje je daleko od ekipa koje zauzimaju prva tri mjesta, koja vode u Evropu. Ferencvaroš je prvak i osigurao je plasman u Ligu prvaka, a pozicije koje vode u Konferencijsku ligu trenutno drže Puskas Akademija i Kisvaarda.

Dodajmo da je bh. napadaču ovo danas bio 14. pogodak i on je drugi strijelac lige iza Adama iz Paksa koji je zabio čak 29 golova.

Od ostalih bh. nogometaša koji igraju u Mađarskoj, Marin Jurina (Mezokovesd) je postigao 10, a Jasmin Mešanović (Kisvarda) osam golova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi