Kenan Kodro ostaje u Athletic Bilbau, ali neće više igrati kao napadač

Trener ga uigrava na novoj poziciji

Kenan Kodro ostaje u Athletic Bilbau, ali neće više igrati kao napadač

Endin Čaušević

Bh. napadač Kenan Kodro početkom ove godine napustio je Kopenhagen i na iznenađenje mnogih potpisao je za Athletic Bilbao.

Kodro se odlučio vratiti u Španiju nakon epizoda u Mainzu, Grasshoppersu i Kopenhagenu, a mnogi su bili iznenađeni jer ga je odlučio kupiti BIlbao koji se takmiči u najjačem rangu španskog fudbala.

Ovaj 25-godišnji reprezentativac BiH s klubom iz Baskije potpisao je ugovor do ljeta 2022. godine i želja mu je da završi karijeru u dresu ovog kluba.

No, nakon dolaska u BIlbao nije se baš naigrao u drugoj polusezoni La Lige. Kodro je odigrao 11 utakmica i postigao je jedan gol, a na ovim mečevima ulazio je s klupe za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kodro je odlučio ostati u Bilbau i izboriti se za veću minutažu kod trenera Gaizke Garitana. Ipak, španski mediji prenose da Kodro neće igrati na svojoj prirodnoj poziciju, a to je mjesto napadača. Na toj poziciji izbor su Aritz Aduriz, Inaki Williams i Asier Villalibre.

U dosadašnjem dijelu priprema Kodro je igrao kao ofanzivni vezni, odnosno igrač koji se nalazi odmah iza napadača. Garitano želi da ga uigra na tom mjestu i jasno je da Kodro neće previše igrati kao najistureniji u formaciji ovog kluba.

Top Komentari

Keydura69
Obzirom da je dosad bio teška klupa, može ga samo za tribine uigravat.
7 5
konjnakvadrat
Propo ko mudo
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti