Simeone ekspresno pronašao zamjenu za Diega Godina

Nije se dugo čekalo

Simeone ekspresno pronašao zamjenu za Diega Godina

S. Grebović

Dugogodišnji defanzivac Atletica je početkom maja sazvao press konferenciju na kojoj je u suzama saopštio da se na kraju sezone oprašta od dresa Jorgandžija 

Tokom pressice Urugvajac je pokušavao saopštiti svoju odluku, ali u jednom trenutku su ga suze potpuno slomile pa je morao da napravi kraću pauzu.

Diego Godin je u Atletico stigao 2010. godine iz Villarreala, a za madridski klub je odigrao 387 utakmica i zabio 27 golova.

U svojim vitrinama ima između ostalog dva trofeja Evropa lige, titulu prvaka Španije i titulu u Kupu Kralja. Igrao je i dva finala Lige prvaka, ali je oba puta poražen od Real Madrida.

Osim Godina ekipu Atletica će napustiti i Lucas Hernandez, koji se već dogovorio sa Bayernom, dok su na istom putu Arijas i Juanfran, što znači da Simeone ostaje bez svoje granitne odbrane, po kojoj je ovaj tim bio prepoznatljiv prethodnih godina.

Stoga će argentinski trener morati krenuti pratkički od nule. Simeone nije dugo sjedio skrštenih ruku, pa se kao prva akvizicija na Wanda Metropolitanu vidi defanzivac Athletic Bilbaa Yeray Alvarez.

Ovaj 24-godišnji stoper je odigrao 32 utakmice za tim iz Baskije gdje predstavlja jedan od stubova odbrane ove ekipe. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tržišna vrijednost ovog Baskijca je oko 30 miliona eura, što je za Atletico prihvatljivo, budući da će klub od prodanih igrača poprilično zaraditi.

Pominje se još i štoper Porta, iskusni Felipe Monteiro, ali za sada je sve na nivou špekulacija što se tog transfera tiče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi