Armin Hodžić još jedan novajlija u reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Veznjak Željezničara

Armin Hodžić još jedan novajlija u reprezentaciji Bosne i Hercegovine

E. Ganibegović

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić, tek treba da objavi spisak za predstojeće dvije utakmice, no neka imena se već znaju, pa će se tako na spisku naći i veznjak Željezničara Armin Hodžić.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u junu nastavlja kvalifikacije za EURO utakmicama trećeg i četvrtog kola kvalifikacija.

Prvo ćemo 17. juna biti gosti Portugalu, dok ćemo tri dana kasnije na Bilinom polju u Zenici ugostiti selekciju Luksemburga.

Selektor Faruk Hadžibegić će spisak objaviti sutra, no neka imena su već poznata. Biti će novajlija u timu.

Svoje mjesto na spisku selektora našao je 23-godišnji veznjak Željezničara, Armin Hodžić. 

On će tako u junu imati šansu da debituje u A selekciji, nakon što je dva puta nastupio za U-21 tim i jednom za U-18.

Oglasi

Ukupno je ove sezone nastupio 33 puta u dresu Željezničara i postigao pet pogodaka, te je na sebe skrenuo veliku pažnju.

Karijeru je počeo u tuzlanskoj Slobodi, da bi nakon toga igrao za španski Alcoron iz kojeg je 2022. godine stigao u Željezničar. 

Jedno vrijeme igrao je i za U-23 tim portugalskog Estorila u kojem je bio na posudbi iz Alcorona.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Osim njega, već ranije je poznato da je iz Premijer lige Bosne i Hercegovine poziv dobio fudbaler Sarajeva, Dal Varešanović.

Nezvanično, na spisku će se naći i najbolji strijelac Premijer lige, napadač Zrinjskog Nemanja Bilbija koji je i u martu bio na spisku i nastupio protiv Islanda. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
Realno, i onaj Bilbija trebao je zadnje 2-3 godin eigrati za BiH, zasluzio je igrama.
5 0
Slobodadogroba
Armin je top. Jako mi je drago zbog njega, zasluzeno .
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi