Menadžer otkrio Santosovu sudbinu: Olimpija je bila zainteresirana, ide u inostranstvo

Stefan Bulić "progovorio"

Menadžer otkrio Santosovu sudbinu: Olimpija je bila zainteresirana, ide u inostranstvo

Adnan Beganović

Santos Rodrigus Clarismario će prema tvrdnjama njegovog agenta karijeru nastaviti van granica naše zemlje. Nekoliko je klubova zainteresirano za sjajnog brazilskog ofanzivca, koji je u sezoni iza nas u dresu Željezničara postigao osam pogodaka uz četiri asistencije.

Fudbalski klub Željezničar izborio je nastup na evropskoj sceni, a jedan od najzaslužnijih za 3. mjesto Plavih je brazilski ofanzivni fudbaler Santos.

Mladi 22. godišnji krilni napadač u Željezničar je stigao na "mala vrata" iz Rudar Prijedora, no veoma brzo se vidjelo da će biti istinsko pojačanje za ekipu s Grbavice.

Svojim sjajnim igrama i borbenšću za kratko vrijeme je "kupio" navijače Željezničara, njegove dobre igre nisu ostale nezapažene, a kako je slobodan igrač ponuda mu ne manjka.

Osam pogodaka, četiri asistencije, sjajni driblinzi i prodori uz aut liniju preporuka su i klubovima van granica naše zemlje, a kako se sada čini, jednu od takvih ponuda će Santos sa ljudima koji brinu o njegovoj karijeri i prihvatiti.

Santos i Stefan Bulić u ugodnom razgovoru

S obzirom da se radi o ponajboljem fudbaleru Premijer lige i sve većem broju špekulacija vezanih za Santosovu karijeru, SportSport.ba je kontaktirao njegovg agenta, Stefana Bulića, koji nam je potvrdio sa Brazilca želi nekoliko klubova, te da će najvjerovatnije prihvatiti jednu od ponuda iz inostranstva.

"Iza Santosa je odlična sezona i da budem iskren, sve više je onih koji ga žele vidjeti u svojim redovima. Prvak Slovenije je prvi poslao ponudu i želio bih se zahvaliti sportskom direktoru Olimpije gospodinu Goranu Boromisi. Bili smo blizu dogovora, no preko noći se sve promijenilo. Stigle su dvije ponude iz inostranstva koje su bolje za Santosovu karijeru i jednu od njih ćemo prihvatiti. Koji klubovi? Ne mogu vam reći, znate kako to ide. Ako se sazna prije obavljenog posla pojavi se ljudi koji svim silama žele pokvariti transfer. Uskoro će se sve znati", istakao je Bulić za SportSport.ba.

Da li to znači da Santos definitivno napušta Željezničar?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vidite, Željezničar je najveći klub u dosadašnjoj njegovoj karijeri i on je na Grbavici prihvaćen kao da je tu rođen. Odužio se dobrim igrama, profesionalnim odnosom, ali vrijeme je za rastanak. Gospodin Džermin Pašić i Samir Bekrić su uradili sve što je do njih u ovom trenutku i zahvalio bih im se na korektnom odnosu, ali Santos ima mnogo bolje ponude iz inostranstva. Mora se misliti na budućnost. Znam da je sretan što je bio dio tima i što je dao veliki doprinos za izborenu Evropu. To mu je zapravo bio cilj od samog početka", ističe Bulić, a na pitanje da li je bilo zainteresiranih klubova iz Bosne i Hercegovine za sjajnog Brazilca, diplomatski odgovara.

"Znam da to svakog zanima, ali o takvim stvarima se ne priča. Nije korektno prema drugoj strani. Ok, mogu reći da je bilo mnogo upita, ali ne bih želio otkriti koji klubovi su željeli Santosa u svojim redovima."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Hahahaha Cuj Olimpija bila zainteresovana?? U svemu pokusavaju kopirati nas najveci i najtrofejniji klub SARAJEVO. I zar strateski partner nece pomoci da se plate dugovanja i da santos ostane?
5 1
Kyle8812
Etoo (bivsi desni bek Dinamo ZG) ga je doveo u Hr pa u BiH kasnije,i Santos ga dosta sluša i poštuje tako da ne bi me čudilo da mu on nadje neki angažman!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti